“De waaromvraag beantwoorden is mijn grote drijfveer”

Strategy analyst Hans Veltman kan urenlang praten over onderzoek maar ook over pensioenen. Als het te complex wordt, maakt hij er graag een duidelijke grafiek van.

“Samen met mijn collega’s van de strategieafdeling ben ik verantwoordelijk voor het analyseren van het onderzoeksportfolio van TNO. We volgen de ontwikkelingen om ons heen – de nationale wetenschapsagenda, overheidsbeleid, het bedrijfsleven – en adviseren de Raad van Bestuur bij strategische keuzes. Waar kunnen we op aansluiten, waar móeten we op aansluiten? Ik richt me onder meer op de negen topsectoren – dat zijn gebieden waar het Nederlandse bedrijfsleven en onderzoekscentra wereldwijd in uitblinken – en hoe TNO hieraan kan bijdragen. De enorme berg data die hierover beschikbaar is maak ik inzichtelijk met grafieken, die de voorzitter van de Raad van Bestuur als het ware in zijn binnenzak kan steken als hij in gesprek is met bijvoorbeeld de ministeries.”

Alles eerst zelf begrijpen

“Ik ben een cijfermens met een achtergrond in de gedragswetenschappen. Als psycholoog heb ik me jarenlang beziggehouden met mentale werkbelasting, en hoe je uit fysiologische signalen zoals hartslag en bloeddruk kunt afleiden hoeveel informatie iemand op dat moment verwerkt. Dit onderzoek doet TNO nog steeds, onder meer voor de luchtvaart. Om iets voor anderen inzichtelijk te kunnen maken, moet je het eerst zelf begrijpen. Als onderzoeker wil ik niet alleen kunnen vaststellen dát zich iets voordoet maar ook waaróm het gebeurt. Dat geldt voor onderzoeksdata, maar bijvoorbeeld ook voor het inzichtelijk maken van een pensioenregeling, een andere passie van mij.”

Enorme drive

“Ik heb twaalf jaar in de ondernemersraad van TNO gezeten, waarvan zeven jaar als voorzitter. Ik kreeg al snel een zwaar dossier onder mijn hoede: de pensioenregeling van TNO en in het bijzonder de overgang van eindloon- naar middelloonpensioen. Ook toen voelde ik een enorme drive om deze complexe materie te doorgronden en inzichtelijk te maken, zeker omdat het veel mensen aangaat. Ik wilde mijn collega’s kunnen uitleggen hoe deze transitie financieel voor hen zou uitpakken. Ik heb een simulatiemodel ontwikkeld. Dat we hiermee nauwkeurig konden aantonen wat de gevolgen voor iedereen waren, heeft onze onderhandelingspositie toen versterkt. Dit is belangrijk omdat bij TNO alle arbeidsvoorwaardelijke zaken en reorganisatieplannen met de ondernemingsraad worden afgestemd en niet zoals gebruikelijk met de vakbonden.”

Met TNO verbonden

“Ik werk al bijna dertig jaar bij TNO en ben ik hier nog lang niet uitgekeken. Van nature ben ik breed georiënteerd. Bij TNO heb ik me verder kunnen verbreden, mede dankzij mijn werk voor de ondernemingsraad, en voel ik me enorm met het bedrijf verbonden. Ik kan hier nog heel veel doen, onder meer in mijn rol van vicevoorzitter van het TNO Pensioenfonds en voorzitter van de beleggingsadviescommissie, en zo op verschillende manieren aan de organisatie bijdragen.”

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.