“TNO is niet te evenaren”

Project manager en consultant Layla Lebesque houdt zich bezig met synchromodaal transport en gelooft in serious gaming als middel om te ervaren hoe synchromodaliteit werkt. Deze expertise bouwde ze op bij TNO.

“Het is niet zo dat ik tijdens mijn studie Econometrie en Operationele Research dacht: synchromodaal transport, dat is het helemaal. Ik had er zelfs nog nooit van gehoord. Dat het nu een specialisme van me is, komt door mijn traineeship bij TNO. Mobility & logistics was mijn eerste werkplek. Ik maakte er kennis met synchromodaal plannen. Een interessant onderwerp, dat zeker. En ook maatschappelijk relevant. Maar vooral de manier waarop het team met het onderwerp bezig was – meer consultancy dan onderzoek minded – trok me. Na mijn traineeship ben ik er als project manager en consultant gaan werken. En dat doe ik nu al twee jaar.”

Synchromodaal plannen

“Met de overheid en het bedrijfsleven zit ik om tafel om te verkennen hoe een nieuwe manier van logistiek plannen – synchromodaal – de BV Nederland, de transportsector en individuele vervoersbedrijven verder helpt. Synchromodaal plannen wil zeggen dat je als planner de middelen en vrijheid hebt om de beste keuze te maken in het type vervoer dat je inzet, welke route je gebruikt, en welke vertrek- en aankomsttijd het beste past bij de transportorder, en om te kunnen switchen wanneer dat nodig is. Deze flexibiliteit resulteert in lagere kosten, betrouwbaarder levertijden en lagere milieubelasting.”

Serious gaming

“Mensen denken vaak dat je bij TNO tot over je oren in één project zit, maar dat is niet zo. Vanuit je expertise ben je meestal bij verschillende projecten betrokken, en vaak ook in verschillende rollen. Mijn specialismes zijn synchromodaal vervoer en serious gaming als middel om potentiële gebruikers te laten ervaren hoe het werkt. TNO geeft me de ruimte om mijn rol in te vullen zoals ik wil. Ik geef bijvoorbeeld ook workshops aan bedrijven waarin ik hen laat kennismaken met synchromodaal vervoer door middel van een game die we hebben ontwikkeld. Het is mooi om te zien hoe de game logistiek planners bewust maakt van hoe synchromodaliteit werkt en wat de voordelen zijn. En het is helemaal geweldig dat de bedrijven er vervolgens ook echt mee aan de slag gaan.”

Volgende stap

“Bij TNO krijg je volop de ruimte om jezelf te ontwikkelen en te ontdekken waar je talenten en passies liggen. Toen een collega met zwangerschapsverlof was, ben ik een half jaar vervangend teamleider geweest. Een leuke uitdaging die me goed is bevallen. Op termijn zou ik graag willen doorgroeien naar een managementfunctie of een rol als senior project manager. Voorlopig heb ik het nog erg naar mijn zin bij TNO door de maatschappelijke onderwerpen, diversiteit en de vele mogelijkheden. Daarin is TNO niet te evenaren.”

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren. Ons privacystatement is aangepast aan de nieuwe privacywetgeving in de EU.