“Iedereen hier houdt van intellectuele uitdagingen”

Nina Beschoor Plug en Robert Muller leerden elkaar acht jaar geleden kennen in Delft, waar ze HBO Elektrotechniek studeerden. Nu werken ze allebei bij Electronic Defence. Niet geheel toevallig.

Robert: “Tijdens mijn studie kwam ik in aanraking met machine learning en deep learning. Hierin wilde ik me graag verder verdiepen, liefst op het snijvlak van theorie en toepassing. Die kans kreeg ik bij TNO. Op aanraden van Nina, die hier aan het afstuderen was, heb ik gesolliciteerd bij Electronic Defence.”

Nina: “Ik werkte toen aan een model dat aan de hand van de impedanties van een antenne en het aansturingsnetwerk en andere parameters het optimale matching network uitrekent voor een zo goed mogelijke vermogensoverdracht. Na mijn afstuderen ben ik één dag in de week op de afdeling blijven werken. De resterende tijd besteed ik nu aan mijn master Micro Electronics aan de TU Delft. Voor mijn master-afstudeeronderzoek wil ik ook naar andere toepassingen van deze techniek kijken, in de ruimtevaart bijvoorbeeld. Je horizon verbreden en jezelf ontwikkelen wordt bij TNO echt aangemoedigd.”

Voetballen tegen NATO

Robert: “Je krijgt binnen TNO de vrijheid om je eigen plan te trekken. Sterker nog: zelfstandigheid en zelfsturing worden van je verwacht. Hier heb ik ontzettend veel van geleerd. Je ontdekt wat werkt, wat niet werkt. En loop je vast, dan zijn er altijd collega’s die met je willen meedenken. Je kunt hier zo veel leren. Van je werk en van elkaar, ook van andere disciplines.”

Nina: “Dat is inderdaad typisch TNO. Iedereen helpt elkaar, omdat iedereen hier van puzzelen en intellectuele uitdagingen houdt. Het beeld dat ik vroeger van TNO had – grijze mannen achter stoffige bureaus die allemaal op hun eigen eilandje werken – klopt totaal niet. Iedereen is hier heel open, ik heb hier ook echt vrienden gemaakt. Na het werk ga ik regelmatig met collega’s hardlopen in de duinen. Bootcampen doen we ook, of in de pauze voetballen tegen de jongens van NATO, hier verderop.”

Puzzelen met parameters

Nina: “Het gave van werken voor Electronic Defence is dat ze hier bizar hoge eisen stellen aan elektronica en antennes in het bijzonder. Je bent voortdurend aan het puzzelen met parameters. En dan kan het zo maar zijn dat iets wat onmogelijk leek, toch mogelijk is.”

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.