blog

Mijn laatste blog

Blogger: Anneke Kruyen • 23 dec 2015

Hier zit ik dan, thuis op de bank te flexwerken. Mijn traineeship is over een klein maandje voorbij en een contract voor onbepaalde tijd als project manager bij Acoustics and Sonar (red. een afdeling van TNO in Den Haag) staat klaar in mijn mailbox om ondertekend te worden. Voordat ik voorgoed het traineeship acher me laat, wil ik nog eenmaal van het voorrecht gebruik maken om een stempel op de traineeblog te mogen drukken. Maar wat wil ik de lezers van de blog dan meegeven?

Hoe ik mijn landingsplek na mijn traineeship heb gevonden? Dat was wel een moeilijk proces en dan voornamelijk mijn eigen keuzeproces. Wil ik bij TNO blijven? Ja. Wat wil ik dan doen binnen TNO? Project management. Toen ik na verschillende gesprekken een paar opties had om binnen TNO als projectmanager te starten, stond ik weer voor een keuze. Voor welke afdeling kies ik dan? Wat is dan de beste keuze? Ik kan er oneindig lang over nadenken, maar gelukkig heb ik een onderbuik gevoel dat wel kan kiezen.

Ik zou ook iets kunnen vertellen over het afdelingsuitje met mijn toekomstige afdeling van afgelopen week. Dat mijn kwaliteiten meer bij het wijnproeven dan bij een ijssculptuur maken liggen. Al denk ik, omdat dit toch een traineeblog is, dat de traineeborrel van twee weken geleden een geschikter onderwerp zou zijn. Dan kan ik meteen vertellen over alle borrels, etentjes en uitjes die ik de afgelopen twee jaar heb gehad met de trainees. Genoeg materiaal, al zal ik hier en daar details achterwege moeten laten omdat niet iedereen blij is als bepaalde zaken terecht komen in een openbare blog.

Misschien iets over mijn laatste afdeling? Of meteen een verhaal over alle drie de afdelingen waar ik acht maanden heb gezeten? Een verhaal dat laat zien hoeveel kanten je op kunt binnen het traineeship. Een mooi overzicht van mijn traineeship. Wat heb ik geleerd, inhoudelijk, maar zeker ook persoonlijk. Zal wel een uitdaging worden om dat allemaal in één blog te verwerken of ik maak er, ondanks de strenge eisen over het maximum aantal karakters, meteen een heel boek van.

Ik heb naast mijn werk op de drie afdelingen genoeg andere taken opgepakt waar ik iets over kan schrijven. Iets over het laatste traineeproject waar ik nu in zit? Iets over de organisatie van de trainee-selectiedag, het beheer van deze blog of het vormgeven van een nieuwe aanpak voor de workshops in het traineeship? Zo kan ik laten zien hoe je je als trainee heel makkelijk met verschillende onderdelen van de organisatie bezighoudt en hoe je zelf mede het traineeship vorm kunt geven. Dus eigenlijk een blog over de vele manieren hoe ik me als trainee overal mee heb kunnen bemoeien.

Of ik vertel stiekem gewoon alles, omdat ik niet kon kiezen.

Over de auteur

Naam: Anneke Kruyen
Achtergrond: Technische Natuurkunde
Eerste afdeling: Nano-Instrumentatie in Delft
Tweede afdeling: Human Resources in Delft
Derde afdeling: Strategy in Den Haag

Blog

Van onderzoeker tot business developer

25 november 2015
Afgelopen februari startte ik aan mijn traineeship bij TNO. Mijn reden om voor het traineeship te kiezen was dat het zoveel vrijheid bood: niet alleen kon ik alle verschillende rollen uitproberen, maar... Lees verder
Blog

Klein, kleiner, kleinst

10 november 2015
Een stukje orgaan nabouwen op een chip, de inzet van chemische wapens detecteren, kanker diagnosticeren nog voordat er een gezwel aanwezig is? Welkom in de wereld van de bionanoscience! Voor ons traineeproject... Lees verder
Traineeblog

Ontmoet TNO bij de PhD-Day – bezoek de website

Job alert

TNO FAVORIETE WERKGEVER TECHNISCHE BRANCHE 2016

Wil jij ook trainee worden bij TNO?

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.