blog

Dr. Trainee

Bloggers: Francesca Chiappini en Maarten van Reijzen • 15 jun 2018

Naam: Maarten van Reijzen, PhD. Achtergrond: Natuur- & Scheikunde. Start datum februari 2017
Naam: Francesca Chiappini, PhD. Achtergrond: Natuurkunde. Start datum september 2016

In het afgelopen jaar hebben we (Francesca en Maarten) elkaar leren kennen en veel mogen samenwerken in een van de vele onderzoeksafdelingen die TNO te bieden heeft, in ons traineeship. Gedurende 8 maanden deelden we een kantoor en een laboratorium, en we kwamen erachter dat we veel gemeen hebben. Bijvoorbeeld, we hebben beiden een passie voor onderzoek wat ons ertoe heeft gebracht om de wereld te bereizen en een PhD te doen in het buitenland, voor ons traineeship. Maarten (32) bracht 4,5 jaar door aan de EPFL in Zwitserland, waar hij een nieuw experiment ontwierp en bouwde wat energie overdracht tussen moleculen en oppervlaktes onderzoekt. Francesca (30) verliet Italië voor Nederland, om onderzoek te doen naar de eigenschappen van elektronen in grafeen in sterke magnetische velden, bij de Radboud Universiteit van Nijmegen.

Wanneer je bijna klaar bent met een PhD, wordt continu de grote vraag gesteld door al je collega’s en vrienden: “what’s next?” Specifieker nog, de grote beslissing tussen de academische wereld vs industrie hangt over alle PhD studenten in technische wetenschappen. Voor ons was het antwoord simpel; “Waarom niet beide?!”. Werken bij TNO kwam daardoor als natuurlijke keuze.

Lees verder in het Engels.

Over de auteurs

Naam: Francesca Chiappini (30)    Naam: Maarten van Reijzen (32)
Achtergrond: Physics   Achtergrond: Physical Chemistry
Eerste afdeling: Nanoinstrumentation in Delft   Eerste afdeling: Equipment for Additive Manufacturing in Eindhoven
Tweede afdeling: Optomechatronics in Delft   Tweede afdeling: Optomechatronics in Delft
Derde afdeling:  Holst Centre in Eindhoven   Derde afdeling:  Strategy & Policy in The Hague
Blog

Een fusie vormgeven als trainee

30 januari 2018
ECN gaat samen met TNO om één centrum te maken voor toegepast energieonderzoek in Nederland. Deze fusie komt als geroepen – serieuze doorbraken in het energie onderzoek zijn nodig om de Europese klimaatdoelen... Lees verder
Blog

Hoe we als vrienden terecht kwamen in Zuid-Amerika

04 december 2017
High-five, we zijn er! Na onze 22 km lange wandeling staan we op de top met uitzicht op Fitz Roy: een prachtige berg in Patagonië, Argentinië. Twee jaar geleden kenden we elkaar nog niet! En nu, 24 maanden... Lees verder
Traineeblog

Job alert

TNO FAVORIETE WERKGEVER TECHNISCHE BRANCHE 2018

Wil jij ook trainee worden bij TNO?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.