Duurzame voertuigen

80% minder uitstoot van broeikasgassen door het wegvervoer. Vervoerders willen serieus werk maken van geautomatiseerd rijden en elektromobiliteit. Met innovatieve oplossingen voeren wij de regie in de transitie en helpen we de ambities te realiseren.

Duurzame voertuigen en onderzoek naar duurzame aandrijflijnen

Minder vervuiling door wegvervoer. Bijvoorbeeld door geautomatiseerd rijden en elektromobiliteit. Ontdek hoe wij hieraan bijdragen met onze onderzoeken en innovatieve oplossingen.

Volg de laatste ontwikkelingen

10 resultaten, getoond 1 t/m 5

Hoe waterstof energietransitie transportsector kan versnellen

Informatietype:
Artikel

Om de milieudoelstellingen te halen en de wereldwijde CO2-uitstoot drastisch te beperken, moet de transportsector op meerdere duurzame energiedragers inzetten. Naast de snelle opkomst van batterij-elektrische voertuigen wordt waterstof een van de belangrijke alternatieven.

TNO onderzoek op het gebied van powertrains

Informatietype:
Artikel
Moderne vervoermiddelen, van personenauto's tot zware voertuigen, moeten voldoen aan steeds strengere emissievoorschriften en broeikasgasdoelstellingen.

Duurzame voertuigen en onderzoek naar duurzame aandrijflijnen

Informatietype:
Artikel

80% minder uitstoot van broeikasgassen door wegvervoer. Dat is de doelstelling voor 2050. Met innovatieve oplossingen helpen we deze ambitie te realiseren.

Werkelijk energieverbruik en emissies

Informatietype:
Artikel
Met ons Powertrain Performance Validation Center biedt TNO robuuste oplossingen voor de volgende generatie schone en efficiënte aandrijflijnen. Lees meer.

Samenwerking TNO en ProRail krijgt vervolg

Informatietype:
Nieuws
29 november 2021
Samenwerking TNO en ProRail krijgt vervolg. De partijen zetten samen in op versnelling en toepasbaar maken van innovaties in het spoor.