Circulaire economie en luchtkwaliteit
Klimaatverandering en luchtverontreiniging beperken is een van de grootste maatschappelijke uitdagingen van nu. Ontdek hoe wij hier met onderzoek naar klimaat en luchtkwaliteit aan bijdragen.

Klimaatverandering en luchtverontreiniging
We ontwikkelen methoden om fijnstof, stikstof en broeikasgassen te meten. En we brengen de bronnen en gevolgen van uitstoot in kaart.
Volg de laatste ontwikkelingen
Onderzoek naar mogelijkheden van satellieten voor modellering stikstofdepositie
Een consortium van KNMI (Koninklijk Meteorologisch Instituut), TNO, CML (Centrum voor Milieukunde van de Universiteit Leiden), WUR (Wageningen University & Research)en RIVM onderzoekt de komende vier jaar wat de toegevoegde waarde van satellietwaarnemingen is bij het berekenen van de stikstofdepositie op Nederlandse natuurgebieden.
Klimaat- en Energieverkenning 2022: Hogere klimaatambitie vergt snellere uitvoering en meer beleid
Een snellere uitvoering van de bestaande plannen én formulering van aanvullend beleid zijn nodig om het Nederlandse klimaatdoel in 2030 te halen. Het kabinet heeft in het coalitieakkoord een flink pakket aan klimaatmaatregelen aangekondigd. Lees de conclusies uit het Klimaat- en Energieverkenning (KEV) 2022 die vandaag werd gepubliceerd.
Sturen op emissies biedt uitweg uit stikstofproblematiek
Nederland zoekt naar oplossingen in stikstofimpasse. De knoppen om aan te draaien zitten aan de emissiekant. Dit blijkt uit TNO's recentste analyse.


Grote meetcampagne van emissies broeikasgassen en luchtverontreiniging in Rotterdam

