Informatietype:
Evenement
Thema:
Biorizon
Unit:
CEE

9e Biorizon bio-aromaten jaarevent - webinar

Ben jij actief in de bio-aromaten waardeketen en benieuwd naar de laatste ontwikkelingen? Op 1 december 2022 organiseren Biorizon co-initiatoren TNO & VITO hun 9de Biorizon Bio-Aromaten Event online. Ontdek de laatste ontwikkelingen op het gebied van bio-aromaten en neem deel aan de vooraf te plannen virtuele matchmaking sessies.

Startdatum:
Tijd:
14:30 -
Locatie:
Online
Kosten:
Gratis

Programma online event

1. Interactieve presentatie Biorizon, TNO en Decathlon

Korte, plenaire, interactieve presentaties rond Biorizon’s opschaling van de productie van bio-aromaten met premium eigenschappen. Met o.a. een presentatie van Decathlon, 's werelds grootste sportartikelen retailer.

Vanaf 15 tot 16 uur zullen onze experts Jaap Kiel en Paul Könst een update geven over de opschaling van de technologische ontwikkeling van bio-aromaten:

  • 15:00 - 15:30: Thermochemische bio-aromatische toepassingen - Jaap Kiel 
    TNO doet een pilot met een nieuwe technologie; thermochemische depolymerisatie van lignine en lignine-rijke biomassa. Onlangs hebben we de ontwikkeling van de toepassing opgevoerd, in nauwe samenwerking met een reeks industriële partners. Er worden representatieve monsters op 1-10 kg-schaal geleverd voor screeningtests. Voor BTX richten we ons op bulktoepassingen zoals plastics en coatings, maar ook op nichetoepassingen zoals geurstoffen. Voor bio-aromatische rijke oliefracties richten wij ons op bitumen, harsen, coatings en brandstofadditieven.
  • 15:30 - 16:00 Suikergebaseerde bio-aromatische toepassingen - Paul Könst 
    TNO heeft platformtechnologieën ontwikkeld voor de selectieve productie van furaanhoudende en bio-aromatische bouwstenen. TNO ontsluit het potentieel van haar platformtechnologieën door de productie van furaanhoudende bouwstenen voor toepassingen als detergenten en harsen. En door de productie van de volgende generatie bio-aromaten, zoals bio-fenol en bio-aniline, voor toepassingen zoals polycarbonaten en isolatieschuimen.

2. Virtuele matchmaking-sessie

Neem deel aan de virtuele matchmaking-sessies die vanaf nu kunnen worden ingepland en ontmoet partijen uit de hele bio-aromaten waardeketen van over de hele wereld!

Voor wie

Wij verwelkomen alle bedrijven die de bio-aromaten waardeketen vertegenwoordigen (agro/feedstock, producent, consument, merkeigenaar). Grote, kleine en middelgrote ondernemingen en onderzoeks- en technologieorganisaties van over de hele wereld kunnen deelnemen aan dit evenement.

Kom ook naar het live event

Dit programma maakt deel uit van twee evenementen: dit inhoudelijke webinar met 1:1 virtuele matchmaking sessies op 1 december en op 6 oktober Biorizon’s live netwerkevent met een bezoek aan de LignoValue Pilot Plant.

Laat je verder inspireren

2 resultaten, getoond 1 - 2

Biorizon bio-aromaten netwerkevent

Informatietype:
Evenement

Kom naar dit netwerkevenement voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van bio-aromaten en om samen biobased business te versnellen.

Startdatum:
Locatie:
Mol, België

Biorizon verduurzaamt chemische industrie met bio-aromaten

Informatietype:
Artikel
De chemische industrie wil de CO2-voetafdruk verminderen. Daarom ontwikkelt Biorizon bio-aromaten als alternatief voor fossiele grondstoffen. Ontdek meer.