Informatietype:
Evenement
Thema:
Fijnstof
Unit:
Energy & Materials Transition

Congres en vakbeurs 'Geluid, Trillingen en Luchtkwaliteit'

Ontmoet ons schoneluchtteam op 8 & 9 november tijdens de conferentie 'Geluid Trillingen en Luchtkwaliteit' in EXPO Hoevelaken. Ga in gesprek met onze experts over metingen voor meer gezondheidswinst op de gratis infomarkt. Volg ook zeker onze lezing op dinsdag de 8e over het belang van het meten van ultrafijnstof voor het fijnstofbeleid.

Startdatum:
-
Tijd:
08:30 - 18:00
Locatie:
Expo Hoevelaken, Koninginneweg 1
Kosten:
Gratis toegang tot de infomarkt, Inschrijving lezingen: € 495 (1 dag) of € 795 (2 dagen) excl. BTW

Programma

Op 8 en 9 november is het grootste jaarlijkse evenement over geluid, trillingen en luchtkwaliteit in de Benelux.

Met o.a.:

  • tientallen lezingen
  • enkele discussiefora
  • infomarkt met innovaties

Gratis bezoek aan de infomarkt

Wil je alleen langskomen op de infomarkt? Dan ben je op beide dagen van 9 - 18 uur welkom. Toegang tot de infomarkt is gratis. Voor toegang tot lezingen is een congrestoegangskaart verplicht. Deze kan je ter plaatse kopen bij de infobalie op het congres.

Ontmoet onze experts

Ontmoet ons op de infomarkt bij onze stand in het middeneiland. Ga in gesprek met o.a. onze experts Bas Hensing en Fred Hartendorf over hoe we populatiedynamica in real time koppelen aan luchtkwaliteit. En bekijk welke nieuwe sensoren we hebben ontwikkeld.

Ben je aanwezig op dinsdag 8 november? Volg dan om 13:20 uur de lezing “Ultra Fine Particles” door onze collega Hugo Denier van der Gon, samen met DCMR en RIVM. Over waarom ondanks het halen van de fijnstofnorm meer aandacht nodig is voor fijnstof en de recente ontwikkelingen rondom ultrafijn fijnstof (UFP).

Laat je verder inspireren

5 resultaten, getoond 1 - 5

Regionaal Meetnet

Informatietype:
Evenement

Ontmoet ons schoneluchtteam op donderdagmiddag 13 oktober tijdens de conferentie ‘Meten en dan? Samen doen!’ van het Regionaal Meetnet Lucht & Geluid in Eindhoven.

Startdatum:
Locatie:
Parktheater Eindhoven (Elzentlaan 50)

Fijnstof, een ongrijpbaar probleem, maar wat is fijnstof?

Informatietype:
Insight
12 juli 2022
Fijnstof is een containerbegrip voor alles wat in de lucht zweeft en kleiner is dan 10 mu. Maar wat maakt het zo gevaarlijk? Expert Paula legt het uit.

Een effectiever fijnstofbeleid in 5 stappen

Informatietype:
Insight
12 juli 2022
Met de huidige fijnstofnorm is het fijnstofprobleem niet opgelost. TNO geeft beleidsmakers handelingsperspectief met een 5-stappenplan.

Waarom de huidige fijnstofnorm het probleem niet oplost

Informatietype:
Insight
12 juli 2022
Als Nederland de fijnstofnorm haalt, zijn de gezondheidsrisico’s niet verholpen. Zo is de gezondheidsschade nog erg hoog. Lees waarom.

De nieuwe fijnstofaanpak voor grotere gezondheidswinst

Informatietype:
Artikel

Voor een grotere gezondheidswinst in de strijd tegen fijnstof prestenteert TNO een gerichtere fijnstofaanpak. Met een concreet 5-stappenplan. Lees meer.