Informatietype:
Evenement
Thema:
Eerste 1000 dagen
Unit:
Healthy Living & Work

Internationaal jubileumcongres 10 jaar CenteringZorg in Nederland

In 2022 vieren we het 10-jarig jubileum van Centering-gerichte groepszorg in Nederland. Mis dit vooraanstaande moeder & kindzorg evenement niet: waar de (wetenschappelijke) kennis, innovaties en ervaringen van de opstart en implementatie van CenteringZorg worden gedeeld en gevierd.

Startdatum:
-
Tijd:
09:00 - 17:30
Locatie:
Apenheul - Apeldoorn

Een Experience Event met:

  • VOICES – van vrouwen, families, zorgverleners, beleidsmakers
  • AWARENESS-RAISING SPACES – gericht op evidence based groepszorg
  • SKILLS – workshops gericht op jouw inspanningen om groepszorg te implementeren

Programma en locatie

Het congres is op vrijdag 18 november 2022 van 9.00 – 17.30 uur in de congreslocatie van de Apenheul, in Apeldoorn. De dag start met een plenaire opening gevolgd door gevarieerde, inspirerende en ervaringsgerichte sessies, een rijke tentoonstelling, heerlijke lunch en feestelijke borrel. Bekijk het programma.

Internationale gasten

Op donderdag 17 november faciliteren we werkbezoeken voor de internationale sprekers en deelnemers. Wil jij iemand ontvangen in je praktijk of een dag met deze gast optrekken om kennis en ervaringen uit te wisselen? We horen het graag via het aanmeldformulier!

Abstracts

Je kunt ook zelf bijdragen aan het congres met een abstract. Lees de Call for Abstracts.

Meer weten?

Lees meer over de kennis, innovaties, ervaringen en implementatie van Centering-gerichte groepszorg in Nederland.

Laat je verder inspireren

19 resultaten, getoond 1 - 5

Centering groepszorg bestaat tien jaar

Informatietype:
Nieuws
18 november 2022

CenteringZorg viert dit jaar haar tienjarig jubileum in Nederland. TNO introduceerde dit zorgmodel in Nederland, waarbij zwangeren prenatale zorg in groepsverband ontvangen en deelnemers een actieve rol en inbreng hebben.

40 jaar POPS: Wat doet vroeggeboorte met je op lange termijn

Informatietype:
Insight
17 november 2022

Elk jaar wordt ongeveer 7 procent van de baby’s in Nederland te vroeg geboren, wereldwijd is dat zelfs 1 op de 10 kinderen. Op 17 november wordt hier wereldwijd aandacht voor gevraagd tijdens World Prematurity Day. TNO doet middels het POPS-cohort sinds 1983 onderzoek naar de ontwikkeling en gezondheid van bijna alle kinderen die dat jaar te vroeg zijn geboren in Nederland. In dit artikel gaan Sylvia van der Pal (coördinator POPS-cohort bij TNO), Sylvia Obermann (coördinator wetenschapscommissie bij Care4Neo) en Michiel Schreuder (hoogleraar kindernefrologie bij het Radboudumc) met elkaar in gesprek over het belang van het langdurig volgen van vroeggeboren volwassenen en de plannen om een vervolgonderzoek op te zetten voor POPS.

1,5 jaar

Informatietype:
Artikel

Met de 'Do It Yourself Van Wiechen-filmpjes' kunnen ouders naar de ontwikkeling van hun kind kijken. Bekijk de video's voor de kenmerken bij 1,5 jaar.

2 jaar

Informatietype:
Artikel

Met de 'Do It Yourself Van Wiechen-filmpjes' kunnen ouders naar de ontwikkeling van hun kind kijken. Bekijk de video's voor de kenmerken bij 2 jaar.

2,5 jaar

Informatietype:
Artikel

Met de 'Do It Yourself Van Wiechen-filmpjes' kunnen ouders naar de ontwikkeling van hun kind kijken. Bekijk de video's voor de kenmerken bij 2,5 jaar.