Informatietype:
Evenement
Thema:
Zonne-energie en veiligheid
Unit:
Energy & Materials Transition

Kick-off event: Versnellen zonne-energie op gebouwen

Gebouwen zijn bij uitstek geschikt om een grote bijdrage te leveren aan de opwekking van zonne-energie. Versnelling is juist nu noodzakelijk. Het Nationaal Consortium Zon op Gebouw brengt op 1 november verschillende betrokken partijen bij elkaar om kennis te delen, samen te innoveren en nieuwe kennis op te bouwen.

Startdatum:
Tijd:
13:00 -
Locatie:
De Witte Vosch, Utrecht
Kosten:
Gratis

Op dit moment speelt er heel veel op het gebied van energie. De hoge gasprijzen staan daarbij in het middelpunt van de belangstelling. Tegelijkertijd wordt er hard gewerkt aan het behalen van de ambitieuze klimaatdoelen. Meer zonne-energie opwekken in Nederland helpt voor al deze uitdagingen. De zonnebrief van minister Jetten spreekt dan ook van grote ambities, met name voor zonne-energie op gebouwen. Hoe zorgen we dat deze ambities worden waargemaakt?

Kick-off Nationaal Consortium Zon op gebouw

Het Nationaal Consortium Zon op Gebouw is voor die vraag de aangewezen plaats. Het consortium brengt verschillende betrokken partijen bij elkaar om kennis te delen, samen te innoveren en nieuwe kennis op te bouwen en zo de versnelling te realiseren.

Op 1 november zal hiervoor het startschot gegeven worden middels het KICK-OFF EVENT: Versnellen zonne-energie op gebouwen. Wij nodigen u van harte uit om op 1 november hierbij aanwezig te zijn. Tijdens dit event staan we stil bij de state-of-the-art met betrekking tot zon op gebouw.  Ook informeren en inspireren wij elkaar in verschillende break-out sessies over de uitdagingen op de volgende hoofdthema's:

  • netinpassing
  • kwaliteit en veiligheid
  • renovatie
  • split incentives

Tijdens dit event leggen we de basis voor een sterk netwerk dat oplossingen aanlevert voor de energietransitie

Ben jij erbij?

1 november 2022 van 13-17.30 uur met aansluitend een borrel
De Witte Vosch Oudegracht 46, 3511AR Utrecht

Laat je verder inspireren

1 resultaat

Zonnepanelen op ramen, gevels en daken

Informatietype:
Artikel
Bekijk de nieuwste ontwikkelingen voor het plaatsen van zonnepanelen op gevels en daken. En ontdek de mogelijkheden voor zonnepanelen in ramen.