Informatietype:
Evenement
Thema:
Fijnstof
Unit:
Energy & Materials Transition

Bijeenkomst Regionaal Meetnet

Ontmoet ons schoneluchtteam op donderdagmiddag 13 oktober tijdens de bijeenkomst ‘Meten en dan? Samen doen!’ van het Regionaal Meetnet Lucht & Geluid in Eindhoven.

Startdatum:
Tijd:
12:30 -
Locatie:
Parktheater Eindhoven (Elzentlaan 50)
Kosten:
Gratis

Programma

Op deze middag neemt dagvoorzitter Tom Vaessen je mee door het gevarieerde programma met interessante sprekers, interactieve workshops en co-creatie sessies.

Met op het programma:

  • Het 4 x WIN principe.
  • Interactive workshops met de 3 thema's 'Meten & Weten', 'Complexiteit', 'Gezondheid'.
  • De eerste meetresultaten en nieuwste inzichten rondom gezondheid.
  • Een co-creatie sessie als basis voor concrete vervolgstappen richting een gezonde en schone leefomgeving in Zuidoost-Brabant.

Onze TNO-experts Ruben Goudriaan en Fred Hartendorf geven inzicht in de staat van de luchtkwaliteit in Zuid Oost Brabant. Dat doen we op basis van het sensor meetnet wat in de regio is uitgerold. Daarnaast gaan we samen in gesprek over hoe we de lucht in Zuid Oost Brabant gezond krijgen voor iedereen.

Voor wie

Gemeenten en partners Regionaal Meetnet (zowel ambtenaren als bestuurders en raads- en Statenleden zijn van harte welkom), ondernemers en bedrijven, studenten, burgers en andere belangstellenden voor het onderwerp lucht & geluid.

Laat je verder inspireren

21 resultaten, getoond 1 - 5

Klimaat- en Energieverkenning 2022: Hogere klimaatambitie vergt snellere uitvoering en meer beleid

Informatietype:
Nieuws
1 november 2022

Een snellere uitvoering van de bestaande plannen én formulering van aanvullend beleid zijn nodig om het Nederlandse klimaatdoel in 2030 te halen. Het kabinet heeft in het coalitieakkoord een flink pakket aan klimaatmaatregelen aangekondigd. Lees de conclusies uit het Klimaat- en Energieverkenning (KEV) 2022 die vandaag werd gepubliceerd.

Congres en vakbeurs 'Geluid, Trillingen en Luchtkwaliteit'

Informatietype:
Evenement

Ontmoet ons schoneluchtteam op donderdagmiddag 8 & 9 november tijdens de conferentie Geluid Trllingen en Luchtkwaliteit in EXPO Hoevelaken.

Startdatum:
-
Locatie:
Expo Hoevelaken, Koninginneweg 1

Sturen op emissies biedt uitweg uit stikstofproblematiek

Informatietype:
Nieuws
13 september 2022

Nederland zoekt naar oplossingen in stikstofimpasse. De knoppen om aan te draaien zitten aan de emissiekant. Dit blijkt uit TNO's recentste analyse.

Grote meetcampagne van emissies broeikasgassen en luchtverontreiniging in Rotterdam

Informatietype:
Nieuws
19 augustus 2022
In samenwerking onderzoekt TNO hoe we de vermindering van stedelijke uitstoot van broeikasgassen en luchtvervuiling het best kunnen monitoren.

Fijnstof, een ongrijpbaar probleem, maar wat is fijnstof?

Informatietype:
Insight
12 juli 2022
Fijnstof is een containerbegrip voor alles wat in de lucht zweeft en kleiner is dan 10 mu. Maar wat maakt het zo gevaarlijk? Expert Paula legt het uit.