Informatietype:
Evenement
Thema:
Weerbare jeugd en ouderschap

Startkwalificering Dappere Dino's trainer

Dappere Dino's is een wetenschappelijk onderbouwde preventieve groepstraining voor kinderen in groep 3 en 4 (6 tot 8 jaar) van het basisonderwijs van wie de ouders gescheiden zijn. Na deelname aan deze training ontvang je de startkwalificering tot Dappere Dino's trainer.

Startdatum:
Tijd:
09:30 -
Locatie:
Rijswijk
Kosten:
€ 998,- excl. BTW

Over Dappere Dino's

Dappere Dino's is een wetenschappelijk onderbouwde preventieve groepstraining voor kinderen in groep 3 en 4 (6 tot en met 8 jaar) van het basisonderwijs van wie de ouders gescheiden zijn. De interventie is bedoeld om kinderen beter om te laten gaan met veranderingen tijdens en na de scheiding, en richt zich op het verbeteren van de mentale weerbaarheid van kinderen.

Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJeugd.nl) heeft aan de Dappere Dino’s kwalificering voor jeugdprofessionals 53,5 accreditatiepunten toegekend (SKJ211556).

Inhoud training

De opleiding tot Dappere Dino's trainer bestaat uit:

  • 1,5 dag training inclusief een terugkombijeenkomst.
  • Individuele telefonische coaching.
  • Beoordeling en intervisie op basis van beeldfragmenten van een Dappere Dino’s bijeenkomst.

Startkwalificering

De eerste dag vormt de startkwalificering waarmee de trainer een startkwalificatie krijgt. Met de startkwalificatie kan een trainer een eerste Dappere Dino’s groep beginnen. Tijdens de uitvoering van de eerste groep heeft elke trainer recht op eenmalige telefonische coaching. Tijdens de coaching is er aandacht voor het leertraject en de leerdoelen van de trainer. Waar loopt de trainer tegenaan, hoe gaat de trainer om met lastige situaties?

Terugkombijeenkomst

Tijdens de terugkombijeenkomst zal van iedere deelnemer een korte beeldopname besproken worden met de mede-cursisten, waarna een trainerslicentie verkregen kan worden. De terugkombijeenkomst is verder bedoeld voor het uitwisselen van ervaringen. Trainerscertificaten worden uitgereikt op basis van deelname aan de opleidingsdagen, het begeleiden van tenminste een Dappere Dino's- groep (inclusief intake, ouderavond en eindevaluatie) en van dit beeldfragment.

Doelgroep

De Dappere Dino’s training tot trainer is ontwikkeld voor ervaren professionals met aangetoond ten minste HBO-niveau. Zij hebben een achtergrond in de pedagogiek, psychologie, maatschappelijk werk of vergelijkbare achtergrond. Ze hebben kennis van de ontwikkeling van kinderen. Aantoonbare ervaring met het begeleiden van groepsinterventies (bv. KIES- of SOVA-groepen) voor kinderen is noodzakelijk (leeftijd 4 tot en met 16). Ervaring met poppenspel en/of scheidingsproblematiek is een voordeel. Vaak betreft het maatschappelijk werkers, (kinder)psychologen, (ortho)pedagogen, preventiemedewerkers, SOVA-trainers, IB’ers, creatief therapeuten etc.

Kosten

De training kost € 998,- excl. BTW en is voor de eerste dag en terugkomochtend, inclusief opleidingsmaterialen, telefonische coaching en intervisie op basis van beeldfragmenten.

De inbegrepen opleidingsmaterialen bestaan uit een opleidingsmap, een trainershandleiding en twee handpoppen. Daarnaast dient voor het uitvoeren van de Dappere Dino’s ook een Dappere Dino’s materialenset te worden aangeschaft van € 145,- excl. BTW (deze laatste is benodigd voor de uitvoering van groepen, niet noodzakelijk per trainer omdat deze gedeeld kan worden).