Informatietype:
Webinar
Thema:
Duurzame samenleving
0 afleveringen

Draaien aan de knoppen van de energietransitie

Ons land moet in 2050 een klimaatneutraal energiesysteem hebben. De vraag is of we dat doel kunnen bereiken zonder de economie radicaal te hervormen of andere ingrijpende maatregelen. Een energievoorziening zonder CO2-uitstoot is zeker voorstelbaar, maar er zijn duidelijke keuzes nodig. TNO heeft twee scenario’s uitgewerkt om de consequenties van verschillende keuzes in kaart te brengen.

Het gaat om een verkenning van de grote veranderingen die het Nederlandse energiesysteem te wachten staat in de periode na 2030. In het ene scenario (ADAPT) bouwen we als land voort op onze economische kracht en behouden we onze huidige levensstijl. In het tweede scenario (TRANSFORM) leidt gedragsverandering en de inzet van nieuwe innovatieve technologieën tot een schone, energiezuinige economie.

Kortom: de studie geeft inzicht in de gevolgen van het ‘draaien aan de knoppen van de energietransitie’. Dat maakt het resultaat interessant voor beleidsmakers, investeerders en technologieontwikkelaars: die zitten aan de knoppen van de energietransitie. Lees ook het whitepaper Scenario's voor klimaatneutraak energiesysteem (pdf).

Scenario’s voor een klimaatneutraal energiesysteem

Laat je verder inspireren

27 resultaten, getoond 16 t/m 20

Een betrouwbaar, betaalbaar en rechtvaardig energiesysteem

Informatietype:
Artikel
De transitie naar een duurzaam energiesysteem in 2050 brengt grote veranderingen met zich mee. Ontdek wat wij hier aan bijdragen.

Bedrijventerreinen verduurzamen

Informatietype:
Artikel
Het Versnellingsprogramma Verduurzaming Bedrijventerreinen helpt bedrijventerreinen in Nederland effectief en kostenefficiënt verduurzamen.

Toekomstbestendige energienetten

Informatietype:
Artikel
Zijn onze energienetten klaar voor de toekomst? We onderzoeken het en werken aan oplossingen voor de bestaande uitdagingen.

Windturbines en de impact op huizenprijzen

Informatietype:
Artikel
TNO onderzocht de invloed van toekomstige windturbines op huizenprijzen in Nederland tot 2030 en bracht het in kaart.

Energiesysteem in balans met systeemintegratie

Informatietype:
Artikel
Door duurzame energie om te zetten en op te slaan, hebben we altijd energie. Ook als de zon niet schijnt en de wind niet waait.