Informatietype:
Webinar
Thema:
Duurzame samenleving
0 afleveringen

Draaien aan de knoppen van de energietransitie

Ons land moet in 2050 een klimaatneutraal energiesysteem hebben. De vraag is of we dat doel kunnen bereiken zonder de economie radicaal te hervormen of andere ingrijpende maatregelen. Een energievoorziening zonder CO2-uitstoot is zeker voorstelbaar, maar er zijn duidelijke keuzes nodig. TNO heeft twee scenario’s uitgewerkt om de consequenties van verschillende keuzes in kaart te brengen.

Het gaat om een verkenning van de grote veranderingen die het Nederlandse energiesysteem te wachten staat in de periode na 2030. In het ene scenario (ADAPT) bouwen we als land voort op onze economische kracht en behouden we onze huidige levensstijl. In het tweede scenario (TRANSFORM) leidt gedragsverandering en de inzet van nieuwe innovatieve technologieën tot een schone, energiezuinige economie.

Kortom: de studie geeft inzicht in de gevolgen van het ‘draaien aan de knoppen van de energietransitie’. Dat maakt het resultaat interessant voor beleidsmakers, investeerders en technologieontwikkelaars: die zitten aan de knoppen van de energietransitie. Lees ook het whitepaper Scenario's voor klimaatneutraak energiesysteem (pdf).

Scenario’s voor een klimaatneutraal energiesysteem

Laat je verder inspireren

48 resultaten, getoond 16 t/m 20

Zorgkosten hoger naarmate de energiekwaliteit van huis slechter is

Informatietype:
Nieuws
27 januari 2023
Uit een verkennende studie van TNO blijkt dat zorgkosten van huishoudens hoger zijn naarmate de energiekwaliteit van hun huis slechter is.

Gemeenten: Energiearmoedebeleid in stroomversnelling, knelpunten in de uitvoering

Informatietype:
Nieuws
24 november 2022

Met strategische aanpak klimaatdoelstellingen haalbaar

Informatietype:
Nieuws
14 november 2022

Doorbraak ontwikkeling elektrolysers: 200 keer minder iridium gebruikt

Informatietype:
Nieuws
24 oktober 2022

Bouwvakkers in plaats van deurwaarders in strijd tegen koopkrachtcrisis

Informatietype:
Nieuws
21 oktober 2022