Event

AlertOnline Awareness Symposium

Den Haag | HSD • 13 okt 2016

Donderdag 13 oktober 2016 presenteren TNO, Insite Security, HSD en Onsight samen het AlertOnline Awareness Symposium 2016. Kom naar deze inspirerende en vooral ook leerzame en actieve dag!

Het symposium is gericht op cyber awareness en is een onderdeel van de campagne AlertOnline, die van 3 tot en met 14 oktober 2016 plaatsvindt. Tijdens deze campagne wordt er aandacht gevraagd voor cybersecurity en cybersecure gedrag met als doel Nederlanders bewuster te maken van hun online gedrag en ze te informeren over hoe dit veiliger kan. Overheid, bedrijfsleven en wetenschap doen mee aan deze campagne  door eigen activiteiten te organiseren. Thema van de campagne dit jaar is Cyber Skills.

TNO verzorgt twee onderdelen van dit symposium. Allereerst geeft Rolf van Wegberg een kennissessie over het Dark Web. Als onderdeel van de masterclass  Security Awareness geeft Carlijn Broekman daarna een gastcollege over risico profilering. Deze tweede presentatie is gericht op de Adaptieve Cyber Training (ACT), een training die aansluit bij persoonlijke kwetsbaarheden. In tegenstelling tot de gangbare ‘one size fits all’ trainingen die nu gebruikt worden, ontwikkelt TNO een methode die bedrijven in staat stelt personeel op maat te trainen. Door trainingsprogramma’s te individualiseren naar de specifieke kwetsbaarheden van de deelnemer wordt de effectiviteit van de training verhoogd.

Programma

Come over to the dark side – know your enemy and keep him outside!|
TNO
Rolf van Wegberg is de reisleider, op ontdekkingsreis langs de vele hotspots van het Dark Web! Het eerste deel van deze sessie gaat in op de verborgen wereld van het Dark Web. In het tweede deel van deze interactieve sessie ga je spelenderwijs het Dark Web zelf verkennen.

Masterclass Security Awareness

Insite Security & TNO
De masterclass combineert theorie met praktijk. Hoe ontwikkel je een eigen bewustwordings- en trainingsprogramma? Welke aanpak volg je? Waar moet je rekening mee houden? Hoe zorg je dat het programma succesvol is? Welke succesverhalen zijn er van andere bedrijven? Wat zijn de valkuilen?

In deze masterclass worden 2 gastcolleges gegeven. Andres Rutkens vertelt hoe je je kunt wapenen tegen social engineering. Carlijn Broekman bespreekt het profileren van bewustwordingsprogramma’s naar doelgroepen.

Cyber Security trends

Onsight IT Security Experts
In deze presentatie geeft Peter Zinn, Cyber Security trendwatcher & High Tech Crime adviseur bij de Politie, een inkijkje in de wereld van Cyber Crime.
Onsight laat aansluitend haar licht schijnen op de bedreigingen vanuit de organisatie, de zogenaamde Insider Threats. Al jaren wordt ongeveer 70% van alle gerapporteerde beveiligingsincidenten veroorzaakt door interne medewerkers, dit terwijl ruim 95% van het security budget wordt besteed aan het bestrijden van externe dreigingen. Hoe komt het? Hoe kom je het op het spoor? Wat is er tegen te doen?

Deelname is gratis, maar wees op tijd want vol=vol.

Meer informatie over de campagne en het volledige programma is te vinden op de website van Alert Online

Alert Online

Locatie Den Haag - HSD Campus

Wilhelmina van Pruisenweg 104
2595 AN Den Haag

Roadmap

Nationale veiligheid: Nieuwe kennis, nieuwe toepassingen

Binnen de nationale crisisbeheersing volgen de ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op, vooral als gevolg van nieuwe informatietechnologie. Bij de unit Defensie en Veiligheid  ontwikkelen we voortdurend... Lees verder
Agenda

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren. Ons privacystatement is aangepast aan de nieuwe privacywetgeving in de EU.