Event

4th International Symposium of Space Optical Instrument and Application

Delft | TU Delft Science Center • 16 okt 2017 - 18 okt 2017

Het doel van dit symposium is om de internationale communicatie en samenwerking op het gebied van ruimtevaartoptica te stimuleren en innovatie, onderzoek en technologische ontwikkeling te bevorderen. De nadruk ligt op belangrijke innovaties op het gebied van optische instrumenten voor de ruimtevaart en de toepassing daarvan. TNO is een van de organisators.

Na het succes van het derde International Symposium of Space Optical Instrument and Application, dat in juni 2016 in Beijing werd gehouden en werd bijgewoond door meer dan 200 mensen, kondigen wij de vierde editie van dit congres aan, dat van 16 tot en met 18 oktober zal worden gehouden in Delft. Dit symposium is de ideale gelegenheid voor het uitwisselen van kennis over ruimtevaartoptica en informatie over lopende en geplande optische missies. Ook komen de meest recente ontwikkelingen op het gebied van theorie, technologie en gebruik van optica aan bod. De organisatoren verwelkomen een steeds groter aantal ruimtevaartorganisaties uit China en Europa op dit symposium.

Tot de gastsprekers behoren onder meer prominente medewerkers van de ESA, de CNSA, het NSO, DLR en vooraanstaande Europese en Chinese ruimtevaartinstanties en -bedrijven.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:

  • Systeemontwerp van optische instrumenten voor remote sensing in de ruimtevaart
  • Ontwerp en productie van geavanceerde optische systemen
  • Remote sensorkalibratie en -metingen
  • Verwerking van remote sensing-data en information retrieval
  • Data-applicaties voor remote sensing

Voor het bijwonen van het symposium is geen inschrijfgeld verschuldigd. Van de conferentie zal door Springer een verslag worden gepubliceerd in een online tijdschrift.

Uiterste inzenddatum samenvattingen: 30 juni 2017.
Uiterste inzenddatum papers voor symposium: 1 september 2017.

Neem contact met ons op als u een plaats wilt reserveren of een samenvatting wilt indienen.

SHconference@tno.nl
Kennis

Aardobservatie

Informatie die gegenereerd wordt door satellieten, is een sleutelbron voor communicatie, navigatie en het vaststellen van aardse bronnen. Deze informatie speelt een cruciale rol bij het vaststellen en... Lees verder
Roadmap

Space & Scientific Instrumentation: optische instrumenten voor ruimtevaart en wetenschap

Satellieten voor communicatie, navigatie en observatie - evenals innovatieve informatiesystemen, terminals en high-tech instrumenten - worden steeds een uniek deel van de infrastructuur van onze planet.... Lees verder
Agenda

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren. Ons privacystatement is aangepast aan de nieuwe privacywetgeving in de EU.