Event

Biorizon Jaarevent 2017 focust op kansen in bio-aromaten

Antwerpen, België | Antwerp Engineering Company • 30 nov 2017

Voor chemiebedrijven die kansen zien in de productie van bio-aromaten organiseert het Biorizon Shared Research Center voor de derde keer een jaarevent. Ditmaal doen de partners dat samen met Watify, de bewustmakingscampagne van de Europese Commissie. Het Biorizon Jaarevent 2017 wordt gehouden op donderdag 30 november in Antwerpen.

In Biorizon ontwikkelen TNO, VITO en ECN technologieën voor de productie van gefunctionaliseerde bio-aromaten en BTX.

Op het jaarevent bespreken grote bedrijven, midden- en kleinbedrijven en onderzoeksinstellingen uit heel Europa de laatste ontwikkelingen.

Keynote speaker: belang van bio-aromaten

Alle ketenpartners zijn op het jaarevent aanwezig: van bedrijven die grondstoffen maken uit biomassa, zoals suikers, lignine of heterogene afvalstromen, tot chemiebedrijven die aromatische verbindingen toepassen in hun producten zoals coatings, smeermiddelen en plastics. De organisatie is bijzonder trots op de medewerking van keynote speaker dr. Guido Naberfeld, senior vice president bij Covestro. Naberfeld zal uiteenzetten waarom de totstandkoming van bio-aromaten zo belangrijk is voor de chemische industrie, en voor Covestro in het bijzonder.

Nieuwste onderzoeksresultaten

Verder krijgen de deelnemers presentaties over de nieuwste onderzoeksresultaten, zoals de opschaling van de TNO Continuous Flow Diels-Alder Skid: een demonstrator die bio-aromaten produceert uit furfural. Ook zijn er bilaterale ‘matchmakingsessies’ waarin deelnemers van het Biorizon Jaarevent de mogelijkheden tot (verdere) samenwerking en opschaling bespreken. En natuurlijk is er volop gelegenheid om bedrijven, stakeholders en onderzoekers te spreken.

Aanmelden?

Alle bedrijven en kennisorganisaties die in Biorizon participeren zijn persoonlijk uitgenodigd. Heeft u geen uitnodiging ontvangen, maar bent u wel geïnteresseerd in de ontwikkelingen en in een mogelijke samenwerking? Meldt u zich dan met uw motivatie aan! Het aantal partijen dat samenwerkt in Biorizon, groeit nog steeds. We kijken ernaar uit om ook u te ontmoeten.

partner

Shared Research Programme Biorizon

Biorizon ontwikkelt technologieën voor de productie van aromaten uit biologisch afval. Biorizon is een Shared Research Centre gedreven door TNO, VITO en de Green Chemistry Campus, met als missie de commerciële... Lees verder
Roadmap

Sustainable Chemical Industry: nieuwe materialen, bio-aromaten, elektrificatie

Een duurzame chemische industrie die bijdraagt aan een duurzame samenleving. Daarvoor maakt TNO zich sterk onder de noemer ‘Sustainable Chemical Industry’. Met innovatief onderzoek in publiek-private... Lees verder
Agenda
Contact

Monique Wekking MSc

  • Biobased
  • Hernieuwbare grondstoffen
  • Biorizon
  • Bioraffinage
  • Chemische bouwstenen

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.