Event

Eerste Masterclass Lerend Transformeren

Utrecht | TNO • 23 mei 2017

In het project ‘Lerend Transformeren’ gaan professionals en hun organisaties aan de slag met het ontwikkelen van een nieuwe werkstijl gericht op de transformatie. Ondersteuningsaanbod (bijv. coaching, scholing, intervisie) staat hierin centraal.

Vijftien organisaties gaan met actieonderzoek ondersteuningsaanbod (door)ontwikkelen. Actieonderzoek is zeer geschikt voor dit project: het bevordert de implementatie van een vernieuwing. Maar wat is actieonderzoek nou eigenlijk? En wat weten we nog meer over het implementeren van vernieuwingen, zoals ondersteuningsaanbod? Daarover gaat de eerste masterclass van Lerend Transformeren.

Programma

  • Vanaf 09.00 uur: inloop
  • 09.30 - 10.45 uur: plenaire lezingen dr. Chris Kuiper en dr. Karlijn Stals (openbaar)
  • 10.45 - 11.00 uur: pauze
  • 11.00 - 12.30 uur: in groepjes ontwikkeling actie-onderzoeksplannen (deelnemers actieonderzoeken)
  • 12.30 - 13.30 uur: lunch

Deel 1

Het eerste deel van de masterclass is voor iedereen gratis toegankelijk. Dr. Chris Kuiper, lector Transformaties in de Zorg voor Jeugd, neemt u mee in de wereld van het actieonderzoek. Hij gaat in op het belang van actieonderzoek binnen de transformatie in de zorg voor jeugd en geeft handreikingen voor de uitvoer van actieonderzoek.

Daarnaast vertelt dr. Karlijn Stals, programmaleider Vakmanschap bij het NJi, u over de implementatie van vernieuwingen in de praktijk. Aan de hand van voorbeelden en enkele theoretische modellen laat ze zien hoe u implementatie kunt voorbereiden én hoe u creatief in kunt spelen op lastige situaties.

Deel 2

Het tweede deel van de ochtend is bedoeld voor de deelnemende actieonderzoeksgroepen. U krijgt de kans om in groepjes van gedachten te wisselen over uw actieonderzoek met aanwezige experts. Ook hoort u over de eerste ervaringen met actieonderzoek die zijn opgedaan in drie pilotgemeenten in de provincie Groningen.

Meld u nu aan voor de eerste masterclass op 23 mei

Met onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor de eerste masterclass van Lerend Transformeren op dinsdag 23 mei te Utrecht.
U ontvangt na verzending van het formulier een bevestiging van uw aanmelding.
Tot 23 mei!

Meld u hier aan voor de masterclass op 23 mei

Aanmelden

Locatie Utrecht

Princetonlaan 6
3584 CB Utrecht

Expertise

Child Health

Binnen het expertisegebied Child Health ligt de focus op de volgende onderwerpen: Preventieve zorg voor kinderen vanuit het gehele kind benaderd; d.w.z. met oog voor de samenhang tussen fysieke, sociale... Lees verder

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.