Event

First Annual Conference Lifestyle as Medicine

Oegstgeest | CORPUS Congress Center • 07 dec 2017

Op donderdag 7 december organiseren LUMC en TNO de First Annual Conference ‘Lifestyle as Medicine’ in CORPUS Congress Center Oegstgeest.

Type 2 diabetes omkeren

Onze leefstijl speelt een belangrijke rol in het ontstaan van veel chronische ziekten, zoals type 2 diabetes. Van iedere twaalf volwassenen in Nederland heeft er één diabetes. In ons zorgsysteem worden mensen met type 2 diabetes vooral behandeld met medicatie. Daarmee worden symptomen van een onderliggend probleem bestreden.

Genezing door leefstijlaanpassinG

Er is steeds meer bewijs dat type 2 diabetes omkeerbaar en soms zelfs te genezen door leefstijlaanpassing. Hoe kan leefstijlaanpassing die grote rol spelen bij het genezen van een ziekte, in een maatschappij die ons bijna dwingt tot verkeerde keuzes? Zijn er systeemaanpassingen nodig van omgeving en/of gezondheidszorg? Op deze en vele andere vragen gaat een keur aan (inter)nationale experts in tijdens het eerste jaarlijkse symposium over Leefstijl als Medicijn.

Start innovatiecentrum

Het symposium is tevens de start van een gezamenlijk kennis- en innovatiecentrum rondom metabole gezondheid en leefstijl van TNO en LUMC. Dit centrum richt zich als eerste op de ontwikkeling, implementatie en onderwijs van leefstijl als medicijn bij type 2 diabetes in Nederland en in andere delen van de wereld.

Doelgroepen

Internisten, kinderartsen, specialisten ouderengeneeskunde, sociaal geneeskundigen, epidemiologen, diëtisten, huisartsen, verzekeringsartsen, en zij die voor deze specialismen in opleiding zijn.

Kijk hier voor het programma, meer informatie en om u in te schrijven.

informatie en inschrijving
Ons werk

Leefstijlgeneeskunde: Blijvende gedragsverandering is de sleutel tot genezing van leefstijlziekten

Leefstijlgerelateerde ziekten veroorzaken patiënten veel leed en kosten de maatschappij geld. Door deze ziekten te voorkomen of te genezen kunnen veel mensen een beter leven leiden. Maar ook kan veel geld... Lees verder
Agenda
Contact

Dr. ir. Ben van Ommen

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.