Event

Futureproof Logistics

Aalsmeer | Studio’s Aalsmeer, van Cleeffkade 15 • 16 mrt 2017

Op 16 maart 2017 organiseert de Topsector Logistiek het jaarcongres ‘Futureproof Logistics’. Het congres laat u ontdekken wat dit voor u kan betekenen. Met inspirerende sprekers, interactieve parallelsessies en een Experience-plein waar u actief kennis maakt met logistieke innovaties.

Innoveren naar één kwalitatief hoogwaardig logistiek netwerk

Wereldwijd groeit het transport van goederen sterk. Met belangrijke zeehavens en een grote luchthaven speelt Nederland een rol van betekenis als poort naar het Europese achterland. Nederland heeft de ambitie om deze rol minimaal te behouden en bij voorkeur uit te bouwen naar een internationale toppositie in 2020. Om die ambitie te bereiken, is innovatie noodzakelijk en moeten we van Nederland één kwalitatief hoogwaardig logistiek netwerk maken. TNO neemt u mee op dit pad in de sessie ‘Slimme en duurzame haven’. In de sessie passeren een aantal succesvolle projecten  van diverse Nederlandse havens de revue met als centraal thema: Hoe kun je met data de logistieke hubs en/of  corridors effectiever en duurzaam maken?

Speel de Rail Cargo Challenge

Door middel van de serious game Rail Cargo Challenge ontdekt u zelf het voordeel van informatie delen. Bedenk samen oplossingen voor efficiënt containertransport vanaf de Maasvlakte via het spoor. Aanbieders en uitvoerders moeten samenwerken met andere stakeholders om zo efficiënt en goedkoop mogelijk – en naar tevredenheid van de klant – lading op de plaats van bestemming te brengen. Door samen de game te spelen, kunt u direct over vraagstukken en oplossingen van gedachten wisselen. Meer info over de game.

Programma

09.30 uur - Ontvangst
10.15 uur - Opening door Aad Veenman (dagvoorzitter)
10.25 uur - Mark Frequin
10.35 uur - Live talkshow ‘Futureproof Logistics’
11.00 uur - Topsector University door Ylva Poelman over bionica
11.45 uur - Break-out sessies 
13.00 uur - Netwerklunch
14.30 uur - Break-out sessies
15.45 uur - Borrel met wrap-up door Aad Veenman

Aanmelden

Meer lezen over het programma en de break-out sessies? Dat kan op de speciale congreswebsite: www.topsectorlogistiek.nl/congres2017. U kunt zich ook meteen aanmelden.

TNO-experts gaan op 16 maart graag een gesprek met u aan en wij nodigen u daarom uit om deel te nemen aan de sessie ‘Slimme en duurzame haven’ of  de Rail Cargo Challenge te spelen.

Tot ziens op 16 maart!

Meer informatie over het Topsector Logistiek jaarcongres ‘Futureproof Logistics’

Website
Agenda
Contact

Drs. Merle Blok

  • sustainable transport
  • logistics

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.