Event

HSD Café: Risicoanalyse en Artificial Intelligence

Den Haag | HSD Campus • 30 nov 2017

Hoe intelligent is AI? What makes it tick? Welke verhalen over deze ontwikkeling moeten we geloven? Op deze vragen en meer geeft Adelbert Bronkhorst, Principal Scientist van TNO, antwoordt tijdens een bijeenkomst op HSD op 30 november.

Tijdens het HSD Café van 30 november zullen kansen maar vooral ook de dreigingen die artificial intelligence met zich meebrengt besproken worden. Wat zou jij met deze technologie doen als je jezelf verplaatst in een crimineel of terrorist? Wat betekent dit voor jouw organisatie? Welke effecten en oplossingsrichtingen zijn er?

Tijdens het café geven experts van de TU Delft, HCSS en TNO uitleg over risicoanalyse in onzekerheid en de kansen en risico’s rondom artificial intelligence.

Adelbert Bronkhorst onderzoekt bij TNO de praktische mogelijkheden van Artificiële Intelligentie (AI). "Incompetente AI voor mij een groter schrikbeeld is dan hyperintelligente AI", zegt Bronkhorst. "Bovendien ligt er teveel nadruk ligt op cognitieve intelligentie van AI en te weinig op sociale intelligentie."

Vanwege het grote animo voor dit onderwerp is het niet meer mogelijk om je te registreren voor dit HSD Café. Wil je meer weten over AI en wat welk onderzoek TNO op dit onderwerp verricht? Neem dan contact op met ons.

Lees ook het recente interview met Adelbert Bronkhorst in de Volkskrant: 'Laten we zorgen dat kunstmatige intelligentie ons helpt en begrijpt'

Expertise

Perceptual & Cognitive Systems

De aanschaf, het ontwerp en het ontwikkelen van betrouwbare, veilige, duurzame en gebruiksvriendelijke producten en technologie. Daarbij kunnen opdrachtgevers en partners in onder meer het defensie- en... Lees verder
Agenda
Contact

Prof. dr. Adelbert Bronkhorst

  • Defensie
  • Militair
  • Human Factors
  • Gedrag
  • Interface

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.