Event

Innovation for Health 2017: pitch TNO over human tissue supply chain

WTC Rotterdam • 16 feb 2017

Innovation for Health 2017 richt zich op de gezondheidszorg van de toekomst. TNO is op 16 februari in Rotterdam aanwezig en zal daar meer inzicht bieden in innovaties die de toekomst van de gezondheidszorg beïnvloeden.

De mogelijkheden die innovaties bieden om gezondheid te optimaliseren zijn groot en nemen toe. Innovaties die mensen helpen langer gezond te leven en naar vermogen te functioneren. Personalisatie is hierbij een belangrijk onderwerp, omdat ieder mens uniek is en om een unieke aanpak vraagt.

TNO werkt hiervoor aan verschillende onderwerpen. Denk aan digital health, in vitro technieken zoals organ-on-a-chip, het 3D printen van medicijnen en aan het testen van een geneesmiddel in de mens via microdosing, waarbij de (wissel)werking van componenten van medicijnen op het lichaam in zeer kleine hoeveelheden worden getest. Hiervoor werken wij samen met nationale en internationale partners uit verschillende sectoren: voeding, biomedisch, gedrag, ICT (data & monitoring), high tech, leefomgeving en creatieve industrie. TNO werkt veelvuldig in publiek-private samenwerkingsverbanden. Het laatste nieuws over deze onderwerpen  is te vinden in de TNO-stand tijdens Innovation for Health.

Tijdens Innovation for Health verzorgt TNO ook een pitch over een alternatief voor dierproeven, namelijk een 'human tissue supply chain' genaamd VitalTissue.nl, die menselijk weefsel, bijvoorbeeld huid, beschikbaar maakt voor medisch-wetenschappelijk onderzoek. Dit weefsel, afkomstig van ziekenhuizen, maakt het mogelijk om producten of geneesmiddelen sneller geschikt en beschikbaar te krijgen voor mensen.

Bent u geïnteresseerd in onze kennis op het gebied van personalized health en wilt u meer weten over de ‘human tissue supply chain’, microdosing of 3D medicijn printing? We nodigen u graag uit op onze stand, nummer 46.

Agenda

Steven Erpelinck BSc. MBA

Contact

Steven Erpelinck BSc. MBA

  • Biobeschikbaarheid
  • microdosing
  • AMS transporters
  • permeabiliteit
  • PBPK modeling
E-mail

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.