Event

Seminar Personalised nutrition and health: Hoe ver zijn we?

Wageningenen | Hotel de Wageningsche Berg - Wageningenen Academy • 24 jan 2017

Meer dan ooit is de voedingssector hot! Op het gebied van onderzoek, industrie, handel, foodservice en (e)retail is er sprake van grote en elkaar versterkende dynamiek. Relatief nieuwe ontwikkelingen zoals voeding en gezondheid op persoonlijke maat, oftewel personalised nutrition and health vragen u als professional in te spelen op veranderende marktkansen.

De consument is veel bewuster geworden en voedt zich graag met voeding die echt bijdraagt aan zijn of haar gezondheid. Tijdens het seminar krijgt u een update over de huidige stand van zaken en de nieuwe mogelijkheden van onderzoek en business in personalised nutrition.

Cursus Onderwerpen

De onderwerpen van het seminar worden door verschillende specialisten ingeleid, waarbij ruime gelegenheid zal zijn voor interactie en praktijk.
De volgende vragen worden behandeld:

  • Hoe kunnen we consumenten écht beter helpen de juiste voedingskeuzes te maken?
  • Kunnen we actuele gezondheidsstatus koppelen aan persoonlijke voedingsadviezen?
  • Hoe kan de voedingssector een businessmodel maken van personalised nutrition and health?
  • Welke technologische ontwikkelingen maken personalized nutrition & health mogelijk?
  • Hoe kan de voedingssector innovatieve ideeën omzetten in producten en diensten voor de consument?
  • Hoe kunt u meedoen aan een te starten Europees project waarbij TNO en Food & Biobased Research bedrijven helpen zich te ontwikkelen naar personalised nutrition and health?

Dit seminar wordt georganiseerd in samenwerking met TNO.

Doelgroep

Dit seminar is geschikt voor professionals (HBO/WO- niveau), die hun kennis over Personalised nutrition and health willen vergroten. Vooral interessant voor R&D managers, new business development managers, productmanagers, brandmanagers, marktonderzoekers, innovatie managers en marketeers.

Resultaat

Na het seminar beschikt u over verdiepend inzicht over wat personalised nutrition and health is en wat het voor uw organisatie kan betekenen. U bent in staat om voor uw organisatie een toekomstgerichte visie, m.b.t. het onderwerp personalised food op te stellen. Met uw actuele kennis over de mogelijkheden voor het ontwikkelen van business, kunt u in uw organisatie aan de slag met projecten op dit gebied of aanhaken bij het project van TNO en (WUR) Food & Biobased Research.

Programma

  • Personalised nutrition and health: waarom, voor wie en hoe? Ir. Nard Clabbers, TNO
  • Personalised nutrition and health: laatste stand van zaken in de wetenschap. Dr. Suzan Wopereis, TNO
  • Het meten van voedselinname – uitdagingen en technologische innovaties. Dr. ir. Anouk Geelen, Wageningen University & Research, afdeling Humane Voeding
  • Persoonlijk advies door ‘do it yourself’ metingen. Dr. ir. Andre Boorsma, TNO
  • Wat kunnen we met alle data en hoe leidt dit tot gepersonaliseerd advies? Prof. dr. ir. Jan Top, Wageningen Food & Biobased Research
  • Het krijgen van het juiste advies: de rol van gedragswetenschap in personalised food. Dr. ir. Machiel Reinders, Wageningen Economic Research
  • Welke producten en diensten zullen ontstaan in de toekomst? Drs. Liesbeth Luijendijk, Wageningen UR Food & Biobased Research

Cursusleider

De cursusleider van deze cursus is Drs. Liesbeth Luijendijk, Wageningen Universiteit.

U kunt zich hier inschrijven voor het seminar op de website van de WUR

Inschrijven
Ons werk

Gepersonaliseerde voeding en gezondheid

TNO combineert uiteenlopende mogelijkheden om gezondheid in beeld te brengen; van draagbare technologie tot snelle bloedanalyse of apps. Deze technieken verbinden we met kennis van gedragsbeïnvloeding.... Lees verder
Kennis

Voeding & Gezondheid

TNO zoekt naar mogelijkheden om via voeding de gezondheid te verbeteren. Bart Keijser, Senior Scientist: “Op dit moment zijn voedingsadviezen ‘one size fits all’ en kijken we nog te weinig naar de persoonlijke... Lees verder
Roadmap

Food & Nutrition: van ingrediënt tot consument

Gezonde voeding draagt bij aan gezondheid en vermindert welvaartsziekten als obesitas en diabetes. TNO ondersteunt bedrijven bij het ontwikkelen en produceren van gezonde voeding en veilige en duurzame... Lees verder
Agenda

Nard Clabbers MSc

Contact
E-mail

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.