Event

Workshop Nanocentre ‘Het meten van blootstelling aan nanomaterialen’

TNO | Zeist • 16 okt 2017

Nu de specifieke regelgeving voor nanomaterialen vanuit Europa uitblijft, zijn bedrijven nog steeds op zichzelf aangewezen om te zorgen voor veilige werkplekken binnen hun bedrijven. Een belangrijk onderwerp hierin is het meten van blootstelling. Dit is voor nanomaterialen niet zo eenvoudig. Wanneer moet je de blootstelling meten en met welke methode? Wat zegt het resultaat van de meting? Zijn er alternatieven?

Datum: 16 oktober 2017 van 13.00 – 15.30 bij TNO te Zeist

Deze workshop gaat over: meetapparatuur, meetstrategie, interpretatie van resultaten en betreft een aangepaste versie van de workshop die in februari 2015 bij TNO Zeist heeft plaatsgevonden. De workshop heeft een interactief karakter.


De workshop is bestemd voor bedrijven die werkzaam zijn in de ontwikkeling, productie en/of toepassing van nanomaterialen of producten die nanomaterialen bevatten. Bent u verantwoordelijk voor de gezondheid en veiligheid van uw medewerkers? Dan is deze workshop voor u. Doorgang vindt plaats bij voldoende deelnemers.

Deelname aan deze workshop kost €120,- (ex. BTW).

Bent u geïnteresseerd of heeft u verdere vragen?

Birgit van Duuren-Stuurman (birgit.vanduuren@tno.nl; +31 (0)88 866 50 90).

Nanotechnologie biedt nieuwe mogelijkheden, die de kwaliteit van ons leven kunnen verbeteren. Denk aan minder energieverbruik, sterkere en lichtere materialen en materialen met nieuwe eigenschappen. Maar het is de vraag of nanotechnologie in alle gevallen veilig is. Het doel van Nanocentre is ondersteuning te bieden aan bedrijven om veilig te innoveren met nanomaterialen. Nanocentre biedt een plek waar bedrijven antwoord krijgen op hun vragen over veiligheid van nanomaterialen, wegwijs worden gemaakt in het grote aanbod van informatie en kennis kunnen uitwisselen met bedrijven, kennisinstellingen en overheid. Lees meer op www.nanocentre.nl.

Locatie Zeist

Utrechtseweg 48
3704 HE Zeist

Expertise

Risk Analysis for Products In Development (RAPID)

RAPID verricht onderzoek naar kwaliteit en veiligheid van chemische stoffen, voedingsingrediënten/–producten, geneesmiddelen en nanodeeltjes. Van oudsher speelt het onderzoek binnen RAPID zich af binnen... Lees verder
Agenda
Contact

Birgit van Duuren-Stuurman MSc

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.