Event

Workshop Nanocentre: “Wet -en regelgeving rond nanomaterialen”

TNO | Zeist • 21 nov 2017

Welke wet- en regelgeving is van belang als je bedrijf (producten met) nanomaterialen maakt, verwerkt of gebruikt? Op die vraag zoomen we in tijdens deze workshop. Uiteraard komen daarbij REACH en de Arbowet aan bod, maar ook specifieke wetgevende kaders voor bijvoorbeeld cosmetica, biociden en voedingsmiddelen worden aangestipt. Wat schrijft de wetgeving voor en hoe kan je daar als bedrijf invulling aan geven?

 

Datum: 21 november 2017 van 14.00u – 16.30u bij TNO te Zeist

We hebben een bedrijf dat komt vertellen hoe zij met de wetgeving (en misschien wel juist de onduidelijkheden daarin) omgaat.

Gebruikmakend van interactieve creatieve werkvormen gaan we oplossingen verkennen voor de knelpunten die jullie ervaren.

Deze workshop gaat over: huidige wetgeving, verwachte ontwikkelingen daarin, onduidelijkheden en hoe daarmee omgegaan kan worden.

De workshop is bestemd voor bedrijven die werkzaam zijn in de ontwikkeling, productie en/of toepassing van nanomaterialen of producten die nanomaterialen bevatten. Bent u verantwoordelijk voor het voldoen aan de regel- en wetgeving binnen uw bedrijf? Dan is deze workshop geschikt voor u. Doorgang vindt plaats bij voldoende deelnemers.

Deelname aan deze workshop kost €120,- (ex. BTW).

Bent u geïnteresseerd of heeft u verdere vragen?

Birgit van Duuren-Stuurman (birgit.vanduuren@tno.nl; +31 (0)88 866 50 90).

Nanotechnologie biedt nieuwe mogelijkheden, die de kwaliteit van ons leven kunnen verbeteren. Denk aan minder energieverbruik, sterkere en lichtere materialen en materialen met nieuwe eigenschappen. Maar het is de vraag of nanotechnologie in alle gevallen veilig is. Het doel van Nanocentre is ondersteuning te bieden aan bedrijven om veilig te innoveren met nanomaterialen. Nanocentre biedt een plek waar bedrijven antwoord krijgen op hun vragen over veiligheid van nanomaterialen, wegwijs worden gemaakt in het grote aanbod van informatie en kennis kunnen uitwisselen met bedrijven, kennisinstellingen en overheid. Lees meer op www.nanocentre.nl.

Locatie Zeist

Utrechtseweg 48
3704 HE Zeist

Expertise

Risk Analysis for Products In Development (RAPID)

RAPID verricht onderzoek naar kwaliteit en veiligheid van chemische stoffen, voedingsingrediënten/–producten, geneesmiddelen en nanodeeltjes. Van oudsher speelt het onderzoek binnen RAPID zich af binnen... Lees verder
Agenda
Contact

Birgit van Duuren-Stuurman MSc

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.