Event

Event 'Sociale innovatie in de logistiek'

Leiden | Stadsgehoorzaal • 06 sep 2018

Op 6 september aanstaande organiseert TNO, in samenwerking met de Human Capital Tafel Topsector Logistiek en Hogeschool Windesheim, een ochtend met lunch (09.30 – 13.00 uur) over sociale innovatie in de logistiek.

Wij presenteren de resultaten van een onderzoek onder bedrijven in de logistiek over hoe bedrijven de medewerkers beter bij innovatie kunnen betrekken. Tegelijk demonstreert TNO enkele praktische tools om dat voor elkaar te krijgen. Met deze kennis op zak kunt u vervolgens mee discussiëren over hoe de sector verder kan komen. De take-away van de bijeenkomst is drievoudig: hoe doen de bedrijven het en wellicht kunt u uw bedrijf vergelijken met de onderzoeksuitkomsten; u kunt experimenteren met de tools van TNO en nagaan hoe die u helpen; ten derde heeft u de mogelijkheid om mee richting te geven aan het actieprogramma voor sociale innovatie in de logistiek.

Programma

Het programma omvat twee hoofdonderwerpen:

1] Het informeren van de sector Logistiek en Transport over de resultaten van het NWO- onderzoeksproject van TNO: Sociale innovatie voor versnelling innovatievermogen logistieke sector (tevens Eindconferentie van dit NWO-project).
2] Het presenteren en bediscussiëren van het Actieprogramma Sociale Innovatie in de Logistiek

Accelerator – Kennis en innovatie voor een concurrerende logistieke sector

1] NWO-project van TNO: Sociale innovatie voor versnelling innovatievermogen logistieke sector (Eindconferentie)
Het doel van dit project is de adoptie van nieuwe technologieën door medewerkers stimuleren door sociale innovatie.

Tijdens de bijeenkomst informeren wij u over:

  • De resultaten van het onderzoek onder logistieke bedrijven naar innovatie-adoptie en innovatiepraktijken.
  • Een Serious Game over ‘wat betekent innovatie-adoptie voor mijn team en waaraan moeten we aandacht besteden?’, die speciaal is gemaakt voor medewerkers in logistiek en transport.
  • Een Internetcursus (een ‘MOOC’: ‘massive open online course’) waarin wordt geleerd ‘wat sociale innovatie en innovatie-adoptie zijn, en hoe men die kennis als leidinggevende kan toepassen bij het invoeren van innovatie en vernieuwing (bedoeld voor managers en leidinggevenden in logistiek en transport).
  • Resultaten van een peiling onder logistieke bedrijven over de vraag: ‘Op welke wijze zijn wij het meest geholpen met de ondersteuning van sociale innovatie?’

2]  Actieprogramma Sociale Innovatie in de Logistiek
Het doel van dit project is een roadmap ontwikkelen met projecten ter ondersteuning van Sociale Innovatie in de logistieke sector. Sociale Innovatie richt zich op samenhangende vernieuwing in de organisatie, manier van managen en in arbeidsrelaties. Dit leidt tot verbeterde prestaties van de organisatie, ontplooiing van medewerkers en samenwerking tussen partijen. Het actieprogramma wordt ontwikkeld door de Taskforce Sociale innovatie, TNO, Hogeschool Windesheim, KennisDC Logistiek en i.s.m. o.a. Fontys Hogeschool en de Provincie Limburg. Nu is uw input gewenst!

Deelname

De ochtend is bedoeld voor bedrijven uit de sector, werkgeversvertegenwoordigers, werknemersvertegenwoordigers, beleidsmakers, opleiders / docenten en onderzoekers in Logistiek en Transport. Uw deelname is kosteloos.

Locatie

De locatie is Leiden, Stadsgehoorzaal.

De organisatoren

Prof. Dr. Steven Dhondt, dr. Peter Oeij, dr. Paul Preenen, dr. Menno Vos en dr. Sjiera de Vries.

Expertise

Sustainable Productivity & Employability

De Expertisegroep Sustainable Productivity and Employability verbetert de duurzame arbeidsproductiviteit in organisaties. Met duurzaam bedoelen we dat oplossingen aansluiten bij wat bijdraagt aan gezondheid... Lees verder
Agenda
Contact

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.