Event

Hackathon XAI 2018 - 'Explainability in Lifestyle Support'

Soest | Stayokay • 06 nov 2018 - 07 nov 2018

6 en 7 november organiseert TNO de Hackathon Explainable AI 2018. We dagen je uit om innovatieve manieren te bedenken om Explainable AI (XAI) te integreren in lifestyle support applicaties om transparantie, overtuigingskracht en begrip bij de gebruiker vergroten. Aanmelden is gratis en inclusief overnachting in Stayokay Soest en maaltijden tijdens de twee dagen.

State-of-the-art lifestyle support applicaties zijn steeds beter in staat om context bewuste adviezen te geven. Inzicht in hoe en waarom deze adviezen tot stand zijn gekomen ontbreekt echter nog. Bij TNO werken we aan een aantal vernieuwende XAI methoden die leefstijl adviezen kunnen verbeteren. Het doel van de hackathon is om een next-level support applicatie te creëren middels implementatie van explainability. Je gaat werken aan een lifestyle-gerelateerde use case: Het aanbieden van gepersonaliseerd advies aan mensen met diabetes of mensen die het risico hebben om diabetes te ontwikkelen.

Wij bieden je alle ingrediënten om een basic prototype te bouwen: een uitgebreide dataset, vooraf getrainde adviesmodellen, TNO’s XAI modulen en tablets om de gebruikersinteractie te implementeren. Vanaf daar neem jij het over. Of je je nu richt op de verbetering van XAI algoritmen, het combineren van meerdere XAI modellen, het verbeteren van uitleg op basis van gebruikersfeedback, het bouwen van een gelikte user interface, of alles tegelijk; het is helemaal aan jou!

Bij de Hackathon zullen sprekers aanwezig zijn om je meer inzicht te geven in de relvante domeinen en onderzoeksgebieden. Ook zullen onze experts en coaches ervoor zorgen dat je binnen no time aan de slag kunt.
Het wordt twee dagen hard werken. Je krijgt de mogelijkheid om zo lang door te gaan als je zelf wilt. We bieden je de mogelijkheid om te overnachten in de Stayokay.

Sprekers

Tijdens de Hackathon zullen er inspirerende sprekers zijn die je kunnen voorzien van nieuwe ideeën. Aanwezig zijn onder andere Mark Neerincx (hoogleraar in Human-Centered Computing aan de Technische Universiteit Delft en principal investigator bij TNO Perceptual and Cognitive Systems), Catholijn Jonker (hoogleraar in Interactive Intelligence aan de Technische Universiteit Delft) en Robert-Jan Sips (Chief Technology Officer bij myTomorrows).

Jury en prijzen

Aan het einde van de Hackathon zal ieder team een korte pitch geven over hun toepassing van explainability in lifestyle support. De pitch wordt gevolgd door een demonstratie van jullie prototype en een reflectie op de ontwerpkeuzes. De pitches en demo’s worden beoordeeld door een jury bestaande uit professionals uit relevante expertisegebieden en door de andere deelnemende groepen.
Het winnende team wint een prijs ter waarde van 1000 euro, het tweede team ter waarde van 500 euro.

Richtlijnen voor aanmelding

Je kunt je zowel als team als individueel aanmelden. De doelgroep bestaat uit bachelorstudenten, masterstudenten, PhD studenten en postdocs vanuit de hele wereld. De voorkeur gaat uit naar een multidisciplinair team omdat de Hackathon aspecten bevat van machine learning, XAI, visualisatie, user interaction, gedragswetenschappen en natuurlijk serieus programmeerwerk. Ideale teamgrootte is 4-5 personen. Je kunt je ook individueel aanmelden. Wij zorgen er dan voor dat je in een team komt samen met anderen.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar hackathon-xai@tnodatalab.nl. We willen alle kandidaten vragen een CV in te sturen met daarbij een korte motivatiebrief (bestaande één of twee alinea’s). Uit alle aanmeldingen worden de kandidaten met de beste motivatie en plannen geselecteerd om deel te nemen aan de Hackathon.

Kosten

Aanmelden is gratis en inclusief een overnachting in Stayokay Soest en maaltijden tijdens de twee dagen.

Belangrijke data

Deadline voor aanmelding: 12 oktober 2018
Bericht van toelating: 16 oktober 2018
Start Hackathon: 6 november 2018 om 9.00 's-ochtends

Lees meer

Hier een aantal publicaties om je een idee te geven welke software tools je zult gebruiken:

Aanmelden

Voeg een CV en korte motivatiebrief (één of twee alinea’s) toe.

Meld je aan
Zie ook
Thema

Gezond leven: ‘Gezond werken en leven bevorderen’

Als gevolg van de toename van leefstijlgerelateerde ziekten en chronische aandoeningen zullen we op een andere manier naar gezondheid en zorg moeten kijken en preventie en behandeling moeten combineren.... Lees verder
Ons werk

Health Technology & Digital Health: mensen gezonder maken

Digitale gezondheidsinterventies, oftewel ‘digital health’, kunnen bijdragen aan effectieve en duurzame gezondheidszorg. Met de inzet van de nieuwste technologie, apps en data kunnen we mensen gezonder... Lees verder
Agenda
Contact

Wieke Oldenhof, MSc

  • Neurobiologie
  • fysiologie
  • mental state monitoring
  • perceptie

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.