Event

Het Nederlands Congres Volksgezondheid 2018, Preventie is een mindset

Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht • 10 apr 2018

Op 10 april aanstaande vindt hét congres op het gebied van de public health plaats: het Nederlands Congres Volksgezondheid (NCVGZ). Het thema dit jaar is ‘Preventie is een mindset’. Werken & co-creëren, kennis delen en ontmoeting staan centraal. Je kan je eigen programma samenstellen door te kiezen voor een track of een tijdslot die jou aanspreekt. Het programma is zo ingedeeld dat je tussen tracks kunt switchen. Pepijn van Empelen, Olivier Blanson Henkemans, Hilde van Keulen Symone Ditmar en Jolanda Keijsers van TNO spreken tijdens het congres over ‘Jongeren en Gezondheid in een digitale wereld’.

Programma

09.00 - 09.30   Ontvangst en registratie
09.30 - 09.45   Opening en welkom - Lea Bouwmeester, voorzitter van de Stichting NCVGZ
09.45 - 10.15   'Is het volk al niet gezond genoeg' - Willem van 't Geloof (historicus)
Wilhelmina Rouwenhorst lezing
10.15 - 12.45   6 tracks / zijsporen (Open Podium, Gesponsorde workshops, Café Weltschmerz) waar je uit kunt kiezen
Eén van de tracks waar je uit kunt kiezen is: Jongeren en Gezondheid in een digitale wereld, onder leiding van Pepijn van Empelen’
Deze track gaat in op de digitalisering van de maatschappij en specifiek binnen de wereld van jongeren. Dat biedt zeker kansen voor gezondheid, want E-Health wordt gezien als de ‘heilige graal’ van effectieve en duurzame jeugdgezondheid(szorg).
10.15 - 12.45   Speeddaten met e-health toepassingen
        Bevorderen van (blijvend) gebruik e-health door jongeren
        Met jou kijken we naar de kansen die e-health geeft binnen de context van de jeugdgezondheid. Denk dan aan: het onderwijs en de gemeente vanuit het perspectief van de gebruiker. Of aan de beleidsmaker en jeugdprofessional. Heel interessant om uit verschillende kanten hiernaar te kijken. Natuurlijk presenteren we jou een aantal slimme, innovatieve voorbeelden zoals de diabetes robot Charlie, deze wordt door Olivier Blanson Henkemans (TNO) gepresenteerd, maar ook presenteert Hilde van Keulen (TNO) de WDJ applicatie, een zogenaamde Just-in-Time alcohol reductie app.
12.45 - 13.45   Lunch
         
13.45 - 15.15   Digitalisering in de JGZ
        Sinds 2015 is er ingezet op transformatie van de JGZ, waarbij er steeds meer nadruk wordt gelegd op de eigen verantwoordelijkheid van ouders en de versterking van preventie. Digitalisering biedt een belangrijke kans om de eigen regie van ouders te bevorderen, deze verder te personaliseren naar behoefte en de toegankelijkheid gezondheidsinformatie en – aanbod laagdrempelig te maken. Tevens biedt digitalisering van de JGZ een kans om de effectiviteit en flexibiliteit van de JGZ-professional te bevorderen en de ervaren regeldruk terug te dringen. Een lopend initiatief is te komen tot één gezamenlijk e-platform te komen voor de JGZ (iJGZ). Onder leiding van Symone Detmar van TNO wordt dit thema besproken met verschillende professionals.
         
15.15 - 15.35   Koffie/thee
         
15.35 - 17.30   Jongeren en online media
        Risico's van sociale media gebruik (bij kwetsbare doelgroepen)
Onder leiding van Jolanda Keijsers (TNO) is er een paneldiscussie waar wordt ingegaan op de mogelijke problemen waar jongeren ook tegen aan kunnen lopen op het internet - de risico’s die gepaard met het gebruik van online media, en online pesten.

Overige tracks zijn: Jong en onbezorgd – hoe helpen we de nieuwe generatie?; Langer gezond leven;De wetenschap draait door – DWDD; Let's talk about... infectieziekten; Let's get digital.

Kosten

De deelnamekosten bedragen net als voorgaande jaren € 225,- (geen BTW verschuldigd).

Graag tot op 10 april, zorg dat je erbij bent!

Inschrijven voor NCVGZ 2018; Preventie is een mindset

Inschrijven
Ons werk

Toekomst van een kind verbeteren in de eerste 1000 dagen

De eerste 1000 dagen van een kind – van preconceptie tot twee jaar – zijn cruciaal voor zijn of haar ontwikkeling, gezondheid en welzijn gedurende het leven. Door ouders zo vroeg mogelijk van de juiste... Lees verder
Ons werk

Leefstijlgeneeskunde: Blijvende gedragsverandering is de sleutel tot genezing van leefstijlziekten

Leefstijlgerelateerde ziekten veroorzaken patiënten veel leed en kosten de maatschappij geld. Door deze ziekten te voorkomen of te genezen kunnen veel mensen een beter leven leiden. Maar ook kan veel geld... Lees verder
Agenda
Contact

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.