Event

Internationaal congres Industry & Energy 2018

Geleen | Chemelot • 13 dec 2018

Klimaat vraagt om grensoverschrijdende samenwerking

Industriële elektrificatie wordt door steeds meer bedrijven en organisaties gezien als belangrijke oplossing tegen klimaatverandering. De productie van groen waterstof en het opwaarderen van proceswarmte met duurzame energie zijn daar voorbeelden van.

Wilt u het congres geheel of gedeeltelijk bijwonen?

Meldt u zich aan per mail bij eventmanager Catelijne Klaver.

Aanmelden

Tijdens het internationale congres Industry & Energy 2018 op 13 december op Chemelot in Geleen worden verschillende plannen ontvouwd en mogelijkheden onderzocht. De organisatie verwacht een hoge opkomst van beslissers en onderzoekers uit Nederland, België en Duitsland.

Zeer recent ontvouwden verschillende coalities grootse plannen met elektrochemische processen. Zo maakt de Waterstof Coalitie zich sterk voor de ontwikkeling van drie á vier Gigawatt conversiecapaciteit voor groene waterstof in 2030. De coalitie is een groep van 27 organisaties, waaronder milieuorganisaties, kennisinstellingen, overheden en bedrijven. Overigens hebben bedrijven als Nouryon, Gasunie, Tata, Tennet en Engie in wisselende samenwerkingen het afgelopen jaar investeringen in groen waterstof aangekondigd. Onlangs bleek ook uit een onderzoek dat de industrie grootschalig CO2 kan reduceren met hybride power-to-heat systemen, waarbij offshore wind wordt gebruikt voor warmte.

Samenwerking

Wat opvalt is dat partijen uit de energiesector en chemie samen hun schouders onder deze transitiepaden willen zetten. Dat lijkt ook noodzakelijk om verder te komen. Om ambitieuze klimaatdoelstellingen te realiseren is grensoverschrijdende samenwerking nodig. Tussen bedrijven, sectoren en landen.

Tijdens Industry en Energy 2018 geven de organisatoren het goede voorbeeld. Dit jaar hebben Voltachem, FME en Industrielinqs hun jaarevenementen gebundeld onder het thema 'When Electrons power Molecules'. Daarbij kiezen ze ook voor het eerst een internationale aanpak, met name gericht op Duitsland, Nederland en Vlaanderen. Tijdens het congres zullen veel prominente partijen een bijdrage leveren. Naast presentaties van launching partner Chemelot en hoofdsponsor Sabic, zullen onder andere Nouryon, Avantium, Voltachem, Deltalinqs, Covestro, FME, Dechema en ArcelorMittal hun inzichten delen.

Kennis

VoltaChem voor elektrificatie in de chemische industrie

In het programma Voltachem richten de onderzoekspartners zich op het gebruik van hernieuwbare energie voor de productie van industriële warmte en groene waterstof. Maar ook op de productie van chemische... Lees verder
Ons werk

Elektrificering van de chemische industrie

De toenemende productie van zonne- en windenergie zorgt ervoor dat er in Noordwest-Europa een almaar toenemend aanbod van duurzame elektriciteit komt. Dit is een grote kans voor de chemische industrie,... Lees verder
Agenda
Contact

Ir. Martijn de Graaff

  • chemie
  • formulering
  • scheiding
  • proces
  • modulair

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.