Event

Minisymposium Energieopwekking aan de gebouwschil

Delft | Bouwcampus TU Delft • 26 sep 2018

TNO werkt aan het ontwikkelen van technologieën en producten om de gebouwde omgeving energiepositief te maken. Graag nodigen wij u uit voor een minisymposium over innovaties en oplossingen rond energieopwekking aan de gebouwschil (energy harvesting).

Neem een kijkje in de keuken van TNO en haar partners en maak kennis met actuele technologieën, geïntegreerde PV- en zonthermische oplossingen en toepassingen in de markt.

Het symposium is onderdeel van de Dutch Green Building week, en vindt 26 september van 13.00 - 17.30 uur plaats in Delft. We starten op de BouwCampus en eindigen met een rondleiding op TNO’s Materiaal Energie en Constructies-Bouwlab.

Samenwerken aan concepten en innovaties die Nederland ‘Paris Proof maken’

In het Energieakkoord is afgesproken dat de Nederlandse gebouwde omgeving in 2050 volledig energieneutraal is. Nederland zal zich steeds meer gaan opmaken om de Parijse energiedoelstelling te halen. Om te kunnen voldoen aan de nieuwe vereisten, zullen gebouwen en woningen energieneutraal gemaakt moeten worden door het toepassen van energiebesparende en -leverende technieken. Hoe kun je oplossingen voor energieopwekking toepassen? En hoe kun je PV-en zonthermische oplossingen integreren bij renovatieprojecten en nieuwbouw? Hoe kunnen de energieconcepten grootschalig uitgerold en toegepast worden, en wat is daar voor nodig?

Programma

Het symposium geeft met een plenaire sessie en aansluitende demo’s antwoord op deze vragen. Bezoekers maken kennis met het werkveld en de uitdagingen die daarbij horen. En ze maken kennis met TNO-expertise, innovaties en de werking van diverse state-of the-art oplossingen rond energy harvesting van partners. Denk onder andere aan toepassing van thermisch warmtepanelen voor op de buitengevel en geïntegreerde, gekleurde zon PV voor op de buitengevel, geprinte PV, PV-integratie in bouwdelen of wegafscheiding, nokboiler collector, presentatie van SEAC-SolarBEAT’ en systeemintegratie bij energiepositieve gebouwen. We sluiten de middag af met hapje en een drankje.

13:00 uur - Ontvangst op de Bouwcampus
13:15 uur - Peter Paul van ’t Veen, TNO (Marktdirecteur BI&M / Kwartiermaker BTIC)
Welkom
13:30 uur - Marloes van Heeteren, partner en architect Studio Solarix
De toekomst van Solar Design
14:00 uur - Marcel Cloosterman, Voorzitter warmtesectie Holland Solar
Energietranstitie kan ook mooi – Gebouwgeïntegreerde energieopwekking, zonnewarmte en zonnestroom
14:30 uur - Hendrik-Jan Weggeman, algemeen directeur Emergo
Grote ambities, concrete stappen
15:00 uur - Korte wandeling naar en ontvangst bij MEC-Bouwlab
15:45 uur - Rondleiding in het MEC-bouwlab langs demonstraties
16:45 uur - Netwerkborrel

Voor wie interessant?

Het symposium is o.a. interessant voor projectontwikkelaars, bouwers, architecten, installateurs, toeleverende industrie, producenten van apparatuur en overheidspartijen.

Aanmelden

Aanmelden kan door het invullen van onderstaand inschrijfformulier. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging.

U kunt zich nu aanmelden voor het minisymposium via het inschrijfformulier

Aanmelden
Ons werk

MEC-Bouwlab

Binnen de bouw- en infrasector ligt de uitdaging om bestaande gebouwen kosteneffectief en op duurzame wijze te onderhouden en renoveren en nieuwe duurzame, comfortabele constructies en gebouwen te ontwikkelen.... Lees verder
Kennis

Duurzame gebouwen: naar een energieproducerende gebouwde omgeving

Het energiegebruik in Europa neemt toe en fossiele brandstoffen raken op. Voor ongeveer 40% vindt het energieverbruik plaats binnen de gebouwde omgeving. Die moet in ons land in 2050 volledig energieneutraal... Lees verder
Agenda
Contact

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.