Event

Nieuwe technologie voor zuurstof toevoegen aan gietwater

Naaldwijk | World Horti Centre • 19 nov 2018

In de glastuinbouw is zuurstof cruciaal voor een goed wortelmilieu. Nitox heeft een systeem ontwikkeld om zuurstof te kunnen doseren aan gietwater. TNO heeft Nitox uitgenodigd om de mogelijke samenwerking met Nederlandse tuinbouwbedrijven te verkennen.

Inschrijven voor dit evenement

Aanmelden kan per mail bij Egon Janssen

Aanmelden

Nitox is een recent opgericht Noors bedrijf dat systemen ontwikkelt waarmee stabiel super oxynated water met zuurstofgehaltes tot 160 mg/l kan worden geproduceerd. Dit water gaat toepassingen vinden in als sportdrank met versneld herstelvermogen, medische toepassingen en in de hoogwaardige glastuinbouw.

Oriënterende studies in Noorwegen leveren duidelijke indicaties dat dit het super oxynated water van NITOX een positieve invloed heeft op de gewasontwikkeling en kiemkracht. In een Horizon 2020 fase 2 MKB-project, met een omvang van 2,5 miljoen €, zal de komende twee jaar deze duurzame technologie worden gevalideerd en in de markt worden geïntroduceerd.

TNO heeft het management van NITOX op 19 november a.s. uitgenodigd voor een bezoek aan het World Horti Center om de mogelijkheden tot samenwerking met Nederlandse bedrijven de glastuinbouw te verkennen.

Op 19 november aanstaande is er van 14.00 tot 17.00 uur gelegenheid om nader met NITOX kennis te maken en mogelijke raakvlakken te verkennen. Nitox zal een korte presentatie geven van de technologie en er is ruimte voor discussie.

Vanuit TNO denken we dat deze kans met name interesse is voor bedrijven/telers die zoeken naar mogelijkheden het rendement van hun productie te verhogen, producenten van waterbehandelingssystemen en (turn-key) kassenbouwers.

Kennis

Glastuinbouw: verduurzamen met datagedreven bedrijfsvoering

De glastuinbouw is een belangrijke motor van de Nederlandse economie. De glazen tuinbouwkas met zijn technische installaties is een belangrijk exportproduct geworden. Nederlandse toeleveranciers exporteren... Lees verder
Kennis

Building Physics & Systems

In de bouw ontstaan volop innovatieve ideeën. TNO helpt bedrijven (bouwbedrijven, toeleveranciers, architecten) die concreet te maken door kennisdeling en advisering. We zetten ons daarbij tegelijkertijd... Lees verder
Agenda
Contact

Ir. Egon Janssen

  • glastuinbouw
  • kassenbouw
  • MKB
  • loket
  • tuinbouw

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.