Event

NRC Live Zorgserie: een nieuwe blik op leefstijl en vitaliteit

Utrecht | Jaarbeurs • 01 nov 2018 - 18 dec 2018

“Prevention is better than cure” – Desiderius Erasmus

Met de toenemende vergrijzing, stijgende zorgkosten, een onvermijdelijke toename in chronisch zieken en de verwachte tekorten aan personeel is het duidelijk dat het gezondheidssysteem in Nederland écht om moet. En snel.

Wat als we allemaal massaal 100 worden? Hoe houden we dan de zorg betaalbaar en halen we de grootste gezondheidswinst? Dat gaat ons allemaal aan: burgers, professionals, ondernemers, wetenschappers en overheid. Want vitaal en gezond oud worden, dat wil toch iedereen? Los van een systeemverandering wordt het ook hoog tijd dat de zorg beter aansluit op behoeften van burgers en meer vraaggericht wordt in plaats van aanbodgestuurd.

Op 20 november spreekt Suzan Wopereis, onderzoeker systeembiologie bij TNO sinds 2006. Haar onderzoek focust zich op ‘wat is gezondheid, hoe kun je gezondheid meten en hoe kun je effecten van leefstijl op de gezondheid vaststellen’. Suzan is hoofdonderzoeker in meerdere nationale en internationale onderzoeksprogramma’s. Hieronder valt ook het in 2018 gestarte ‘Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde’ waarin TNO en LUMC als doel hebben gesteld om de maatschappelijke en economische impact van leefstijl-geneesbare ziekten in de komende 10 jaar te beperken door de zorg voor leefstijl-geneesbare ziekten te veranderen van ‘care naar cure’, en van spreekkamer naar huiskamer.

  • Avond 1: De gezondheidszorg in transitie | 1 november 2018
    Hoe bewerkstellig je een slimme systeemverandering waarbij preventie een centrale rol inneemt?
  • Avond 2: Leefstijl als medicijn | 20 november 2018
    Hoe beweeg je een samenleving naar gezond gedrag: aan welke knoppen kun je draaien en welke kansen (of risico’s) brengt dit met zich mee?
  • Avond 3: De vitale omgeving | 18 december 2018
    Het belang van de omgeving: hoe betrek je school, buurt en werk bij de transitie naar een nieuw gezondheidssysteem?

Kijk hier voor meer informatie en het programma:

NRC Live: Preventie en Gezondheid
Ons werk

Leefstijlgeneeskunde: Blijvende gedragsverandering is de sleutel tot genezing van leefstijlziekten

Leefstijlgerelateerde ziekten veroorzaken patiënten veel leed en kosten de maatschappij geld. Door deze ziekten te voorkomen of te genezen kunnen veel mensen een beter leven leiden. Maar ook kan veel geld... Lees verder
Roadmap

Biomedical Health: beter begrip van ziekte en gezondheid

De zorgkosten stijgen, daar willen én kunnen we wat aan doen. De roadmap Biomedical Health ontwikkelt tools en kennis waarmee we bedrijven, professionals en individuen helpen om gepersonaliseerde gezondheidsinterventies... Lees verder
Agenda
Contact

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.