Event

Ontmoet TNO op Innovation for Health 2018

Rotterdam | WTC • 01 feb 2018

Innovation for Health 2018 richt zich op de gezondheidszorg van de toekomst. De mogelijkheden die innovaties bieden om gezondheid en geneesmiddelenontwikkeling te optimaliseren zijn groot en nemen toe. Innovaties die mensen helpen langer gezond te leven en naar vermogen te functioneren. Personalisatie is hierbij een belangrijk onderwerp, omdat ieder mens uniek is en om een unieke aanpak vraagt.

TNO werkt hiervoor aan verschillende onderwerpen. Denk aan digital health, in vitro technieken zoals organ-on-a-chip, het 3D printen van medicijnen en aan het sneller testen van een geneesmiddel in de mens via microdosing, waarbij de (wissel)werking van componenten van medicijnen op het lichaam in zeer kleine hoeveelheden worden getest. Hiervoor werken wij veelvuldig samen in publiek-private samenwerkingsverbanden met nationale en internationale partners uit verschillende sectoren: farma, voeding, biomedisch, gedrag, ICT (data & monitoring), high tech, leefomgeving en de creatieve industrie.

Steeds meer farmaceutische bedrijven implementeren microdosing AMS in hun klinische studies om hiermee het geneesmiddelenontwikkelingstraject aanzienlijk te kunnen versnellen. Het bepalen van een juiste therapeutische dosis voor geneesmiddelen bij kinderen is lastig. Microdosing AMS biedt hier meerwaarde. We gaan graag in gesprek met farmaceutische bedrijven die werken aan de registratie van het geneesmiddel bij kinderen (pediatric application) om zo de medicijnversnelling gezamenlijk verder te brengen.

Ook kunt u op de beurs kennismaken met Charlie, robotmaatje voor kinderen met diabetes type 1 (PAL). In het Europese PAL-project dat momenteel loopt, wordt gekeken hoe PAL ingezet kan worden bij kinderen om beter met hun diabetes om te kunnen gaan. Ook kan PAL kan bijdragen aan de optimalisatie van een therapie bij andere ziekten zoals IBD. Een robot maatje heeft ook toegevoegde waarde binnen de oncologie. Wilt u als partner een bijdrage leveren aan de validatie van de PAL robot voor deze applicaties, dan nodigen we u van harte uit om hierover verder van gedachten te wisselen.

Het laatste nieuws over deze en andere onderwerpen is te vinden in de TNO-stand tijdens Innovation for Health. We ontmoeten u graag op onze stand, nummer 13.

Ons werk

Microbioom: expertise en analyse

Dankzij TNO’s technologie is nauwkeurige meting en monitoring van microbioom bij mensen in diverse stadia van wetenschappelijk onderzoek mogelijk. We beschikken over een groot scala aan middelen waarmee... Lees verder
Ons werk

Gepersonaliseerde gezondheidszorg: 3D-printen van medicijnen

Voor de farmaceutische industrie is het vaak lastig om bij het formuleren voldoende systemische blootstelling te realiseren van geneesmiddelen die zijn bedoeld voor een bepaalde therapeutische werking.... Lees verder
Ons werk

Microtracer AMS: Snellere klinische ontwikkeling

Minder risico en snellere ontwikkeling van je geneesmiddel dankzij TNO’s geavanceerde AMS-technologie. Elke fase-1, first-in-human (FIH) studie kan als MIST en Mass Balance-onderzoek dienen voor effectievere... Lees verder
Roadmap

Biomedical Health: beter begrip van ziekte en gezondheid

De zorgkosten stijgen, daar willen én kunnen we wat aan doen. De roadmap Biomedical Health ontwikkelt tools en kennis waarmee we bedrijven, professionals en individuen helpen om gepersonaliseerde gezondheidsinterventies... Lees verder
Agenda
Contact

Steven Erpelinck BSc. MBA

  • Biobeschikbaarheid
  • microdosing
  • AMS transporters
  • permeabiliteit
  • PBPK modeling

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.