Event

Opleiding tot Dappere Dino’s trainer op 11 oktober 2018

TNO | Leiden • 11 okt 2018

Op donderdag 11 oktober 2018 start een nieuwe opleiding tot Dappere Dino’s trainer.

Logo Dappere Dino's (TM)

Dappere Dino’s is een wetenschappelijk onderbouwde preventieve groepstraining voor kinderen in groep 3&4 (6-8 jaar) van het basisonderwijs van wie de ouders gescheiden zijn. De interventie is bedoeld om kinderen beter om te laten gaan met veranderingen tijdens en na de scheiding, en richt zich op het verbeteren van de mentale weerbaarheid van kinderen. Zie www.dapperedino.nl.

De opleiding tot Dappere Dino’s trainer bestaat uit:

  • 1,5 dag scholing inclusief een terugkomochtend.
  • Individuele telefonische coaching.
  • DVD-beoordeling en intervisie op basis van beeldfragmenten van een Dappere Dino’s bijeenkomst.

De eerste dag vormt de basisopleiding waarmee de trainer een startkwalificatie krijgt. Met de startkwalificatie kan een trainer een eerste Dappere Dino’s groep beginnen. Tijdens de uitvoering van de eerste groep heeft elke trainer recht op eenmalige telefonische intervisie (30 minuten). Tijdens de intervisie is er aandacht voor het leertraject en de leerdoelen van de trainer. Waar loopt de trainer tegenaan, hoe gaat de trainer om met lastige situaties?

Tijdens de terugkomochtend zal van iedere deelnemer een korte DVD-opname besproken worden met de mede-cursisten. Indien deze opname positief wordt beoordeeld, ontvangt men per post een trainerscertificaat. De terugkomochtend is verder bedoeld voor het uitwisselen van ervaringen.

In Dappere Dino's speelt de handpop Rex een centrale rol

Doelgroep

De Dappere Dino’s opleiding tot trainer is ontwikkeld voor ervaren professionals met aangetoond ten minste HBO-niveau. Zij hebben een achtergrond in de pedagogiek, psychologie, maatschappelijk werk of vergelijkbare achtergrond. Ze hebben kennis van de ontwikkeling van kinderen. Aantoonbare ervaring met het begeleiden van groepsinterventies (bv. KIES- of SOVA-groepen) voor kinderen is noodzakelijk (leeftijd 4-16). Ervaring met poppenspel en/of scheidingsproblematiek is een voordeel. Vaak betreft het maatschappelijk werkers, (kinder)psychologen, (ortho)pedagogen, preventiemedewerkers, SOVA-trainers, IB’ers, creatief therapeuten etc.

Kosten

698 Euro excl. BTW
Prijs is voor de eerste dag én terugkomochtend, inclusief opleidingsmaterialen, intervisie en DVD-beoordeling. Daarnaast dient voor het uitvoeren van de Dappere Dino’s ook een Dappere Dino’s handleiding van 85 Euro excl. BTW en een materialenset te worden aangeschaft van 275 Euro excl. BTW (deze laatste is benodigd voor de uitvoering van groepen, niet per trainer).

Meld u aan voor de Opleiding tot Dappere Dino’s trainer op donderdag 11 oktober ‘18

Aanmelden
Downloads
Agenda
Contact

Secretariaat Child Health

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.