Event

Opleiding tot Stoere Schildpadden trainer op 15 november 2018

TNO | Leiden • 15 nov 2018

Op donderdag 15 november 2018 start een nieuwe opleiding tot Stoere Schildpadden trainer.

Logo Stoere Schildpadden ™

Stoere Schildpadden is een wetenschappelijk onderbouwde preventieve groepstraining voor kleuters (kinderen van 4 tot en met 6 jaar) van wie de ouders gescheiden zijn. De interventie is bedoeld om kinderen beter om te laten gaan met veranderingen tijdens en na de scheiding, en richt zich op het verbeteren van de mentale weerbaarheid van kinderen. Zie www.stoereschildpadden.nl.

De opleiding tot Stoere Schildpadden-trainer bestaat uit twee keer een halve dag en bouwt voort op de basisopleiding tot Dappere Dino’s-Trainer (www.dapperedino.nl). De eerste halve dag op donderdag 15 november 2018 (bij voldoende interesse) aanstaande (12.30-17.30 uur in Leiden) vormt de basisopleiding waarmee de trainer een startkwalificatie krijgt. Dit dagdeel bestaat uit 5 blokken. In deze blokken worden de theoretische basisprincipes achter Stoere Schildpadden besproken, is er aandacht voor de specifieke leeftijdsgroep 4-6 jaar, wordt er geoefend met de uitvoering van het programma en met handpop Sam. Ook is er een blok betreffende praktische zaken. Met de startkwalificatie kan een trainer een eerste Stoere Schildpadden-groep beginnen.

Tijdens de uitvoering van de eerste groep heeft elke trainer recht op eenmalige telefonische supervisie (30 minuten). Tijdens de supervisie is er aandacht voor het leertraject en de leerdoelen van de trainer. Waar loopt de trainer tegenaan, hoe gaat de trainer om met lastige situaties? Voor de terugkomochtend is het van belang dat iedere deelnemer een beeldopname van een bijeenkomst maakt ten behoeve van intervisie. Trainerscertificaten worden uitgereikt op basis van deelname aan de twee opleidingsdagdelen en van dit videofragment. Tijdens de terugkomochtend kunnen verder ervaringen uitgewisseld worden met medetrainers.

Doelgroep

De Stoere Schildpadden opleiding tot trainer is alleen beschikbaar voor professionals met een Dappere Dino’s startkwalificatie of licentie.

Kosten

525 Euro Excl. BTW (excl. 115 Euro materialen).

Meld u aan voor de opleiding tot Stoere Schildpadden trainer op donderdag 15 november ‘18

Aanmelden

Locatie Leiden - Schipholweg

Schipholweg 77-89
2316 ZL Leiden

Ons werk

Preventieve aanpak echtscheidingsproblematiek

Eén op de drie huwelijken eindigt in een scheiding. Daarnaast zijn er ook veel volwassenen die een samenwoonrelatie verbreken. Dit betreft vaak jonge mensen die nog maar kort samen waren, maar ook steeds... Lees verder
Agenda

Dr. Mariska Klein Velderman

Contact

Dr. Mariska Klein Velderman

  • echtscheiding
  • Dappere Dino's
  • Stoere Schildpadden
  • kindermishandeling
  • psychosociale ontwikkeling
E-mail

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren. Ons privacystatement is aangepast aan de nieuwe privacywetgeving in de EU.