Event

Presentatie beoordelingskader versterkende maatregelen bij aardbevingen

Groningen | EnTranCe • 30 okt 2018

Op dinsdagmiddag 30 oktober 2018 organiseert TNO samen met haar projectpartners een unieke bijeenkomst rondom de ontwikkeling van een beoordelingskader voor versterkende maatregelen.

Aanmelden kan via BuildinG

Aanmelden
Aan de bovenzijde van een proefstuk wordt een belasting aangebracht

TNO geeft een presentatie over het doel van en de ontwikkelingen rondom dit project. Onderdeel van het programma is het bijwonen van een test op een gevelelement op de triltafel in de hal van BuildinG.

Tijdens de test wordt een aantal aardbevingssignalen op de triltafel gesimuleerd. De respons van het gevelelement op deze signalen wordt gemeten met behulp van versnelling- en verplaatsingsopnemers. Na de test is er ruimte voor het stellen van vragen, waarna er vooruit wordt gekeken: welke kansen en mogelijkheden bieden de ontwikkelingen in het bevingendossier?

In de afgelopen periode is verkend op welke manier bekende en nieuwe versterkingsmethoden kunnen worden getest. Ondanks dat besluitvorming, over welke huizen op welke manier worden versterkt, nu niet helder is, willen we graag stilstaan bij de stappen die nog nodig zijn om na deze producttesten de oplossingen toe te kunnen passen.

De middag ziet er als volgt uit:
14.45-15.00u inloop en ontvangst
15.00-16.00u presentatie project en bijwonen test
16.00-17.00u terugblik op testen en vooruitblik

Met verplaatsings- en versnellingsopnemers worden metingen verricht

Geïnteresseerd?

Uiteraard zijn de deelnemende partijen aan het project hierbij aanwezig. Ook geïnteresseerd om deze presentatie bij te wonen? Er zijn enkele plaatsen beschikbaar, maar daarvoor geldt: vol = vol.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via het aanmeldformulier op de website van BuildinG.

Deze bijeenkomst vindt plaats in het kader van een project met ondersteuning vanuit de TKI Deltatechnologie.
Aan het project nemen de volgende partners van TNO deel: BuildinG, Daas Baksteen, EPI Kenniscentrum, FeNB2 Staalframebouw, Fischer, Remix droge mortel, Strating Steenfabriek, StrawBlocksSystems.

Agenda
Contact

Tim Dijkmans MSc

  • Bouw
  • gebouwen
  • BIM
  • renovatie
  • digitalisering

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.