Event

Seminar op 5 juli: Onmisbare kennis over energiebesparing

RVO, Den Haag • 05 jul 2018

Wij nodigen U uit voor de bijeenkomst op 5 juli van 14:00 tot 17:00 bij RVO in Den Haag, om zo geïnformeerd te worden over de beschikbare kennis en gegevens over energiebesparing. Stuur de uitnodiging vooral door naar andere mogelijke geïnteresseerden. We horen ook graag vooraf welke vragen of specifieke interesses u heeft, zodat we daar tijdens de bijeenkomst zo mogelijk op in kunnen gaan.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor het seminar door een email naar essec@tno.nl te sturen, met vermelding van eventuele vragen en interessegebieden.

e-mail

De energietransitie staat meer dan ooit in de belangstelling. Energiebesparing is essentieel om de klimaatdoelen van Parijs na te komen en de Nederlandse plannen om het gebruik van aardgas sterk terug te dringen. Gegevens over energiebesparing zijn echter niet altijd makkelijk voorhanden of vaak slecht vergelijkbaar met andere landen.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en ECN (part of TNO) organiseren op 5 juli een seminar over Odyssee-Mure, een Europees project dat het gebruik van energie en energiebesparing per land en per sector in kaart brengt en een overzicht en analyse biedt van energiebesparingsbeleid. De gegevens in Odyssee-Mure maakt het mogelijk om landen en sectoren goed met elkaar te vergelijken.

Dit seminar is bedoeld om kennis te maken met de uitgebreide cijfers van Odyssee-Mure over energiegebruik, besparingen, beleid en de tools die beschikbaar zijn om deze makkelijk zelf te kunnen analyseren. Er zal inzicht worden gegeven over de trends in Nederland en andere Europese landen en nader worden ingezoomed op de gebouwde omgeving en de industrie. Er is uitgebreid gelegenheid voor demonstraties en vragen.

Voor meer informatie over Odyssee-Mure, ga naar de website www.odyssee-mure.eu (voor sommige secties is registratie nodig).

Locatie seminar
RVO Den Haag
Prinses Beatrixlaan 2
2595 AL Den Haag

Joost Gerdes (ECN part of TNO)
Martijn Verdonk (RVO)

Let op: voor toegang tot het RVO gebouw is aanmelding en een geldig legitimatiebewijs nodig. Zonder aanmelding en legitimatiebewijs wordt u niet toegelaten.

Agenda
Contact

Ir. Joost Gerdes

  • Energy use
  • Fuels and Markets

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.