Event

TNO Bijeenkomst voor preventiemedewerkers (29 mei)

Lommerrijk in Rotterdam • 29 mei 2018

Regionale bijeenkomst: Adviseren over preventie

Op veler verzoek organiseert TNO ook in 2018 weer verschillende bijeenkomsten speciaal voor preventiemedewerkers. Tijdens de bijeenkomsten is er aandacht voor nieuwe ontwikkelingen en ruimte om vragen te stellen en van gedachten te wisselen met andere preventiemedewerkers.

De regionale bijeenkomst duurt een halve dag. Tijdens deze middag ligt de nadruk op het adviseren over preventie. We komen tijdens de middag, in aanloop naar 1 juli 2018, ook nog terug op de nieuwe Arbowet. Voor startende preventiemedewerkers is er een speciale sessie waarin we ingaan op de risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E). Er kunnen maximaal 50 preventiemedewerkers meedoen.

De medewerkers zijn allemaal geïnstrueerd over een veilige en gezonde manier van werken. Er is een handleiding op intranet beschikbaar, alle voorzieningen en pbm's zijn beschikbaar en tijdens het inwerken krijgen nieuwe medewerkers alles te horen over de veiligheidsprocedures. Maar in de praktijk zie je dat de regels aan de laars worden gelapt. Om gek van te worden!

Hoe houd je veilig en gezond werken op de agenda en kun je het gedrag van medewerkers beïnvloeden? Tijdens de regionale bijeenkomsten krijg je concrete tips om veilig en gezond werken tussen de oren te krijgen bij collega’s en op een goede manier te adviseren aan management / collega’s.

Programma

Tijd

Programmaonderdeel

12.30u-13.00u

Ontvangst

13.00u-13.30u

Opening

13.30u-14.00u

Nieuwe Arbowet - hoe zat het ook alweer?

14.00u-15.00u

Adviseren en communiceren: uitwisselen van praktijkervaringen

15.00u-15.15u

Pauze

15.15u-16.25u

Aan de slag met preventie (3 groepen, zie beschrijving)

16.25u-16.35u

Samengevat

16.35u-17.15u

Borrel

17.30u

Einde

Aan de slag met preventie

In dit uur gaan we in kleinere groepen uiteen. Afhankelijk van je interesse kun je kiezen voor een van de volgende groepen:

Groep 1: communiceren over preventie
Hoe zorg je ervoor dat veilig en gezond werken bij je collega’s tussen de oren komt en daar ook blijft? Tijdens deze sessie gaan we in op enkele basisprincipes voor communicatie. Je krijgt tips over hoe je veilig en gezond werken op een positieve manier onder de aandacht houdt.

Groep 2: aan de slag als preventiemedewerker
Ga je net beginnen als preventiemedewerker of sta je op het punt voor het eerst een RI&E uit te voeren? Tijdens deze sessie gaan we in op de taken van de preventiemedewerker en geven uitleg over de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Hoe pak je een RI&E aan, wat is je rol als preventiemedewerker en hoe kom je tot een plan van aanpak? Uiteraard is er ruimte om vragen te stellen.

Groep 3: adviseren aan management
Als preventiemedewerker vergt het wel wat moed om te adviseren aan je management. Tijdens deze sessie gaan we in discussie en delen we goede praktijken. Stel je vragen en deel jouw succesverhalen. Waar loop jij in de praktijk tegenaan? Wat zorgde voor een doorbraak?

Kosten
Gratis

Kun je 29 mei niet?  Wij organiseren ook een bijeenkomst op donderdag 21 juni a.s. in Parkplaza in Eindhoven.

Ben je preventiemedewerker?

Meld je dan hier aan

aanmelden
Agenda
Contact

Drs. Nicole de Koning

  • Gedrag
  • Gedragsbeinvloeding
  • Adoptie
  • Experience
  • Participatie

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.