Event

Tweede jaarlijkse conferentie ‘Leefstijl als medicijn’

Oegstgeest | Corpus • 21 nov 2018

Op woensdag 21 november organiseren het LUMC en TNO de tweede jaarlijkse conferentie ‘Leefstijl als medicijn’ in congrescentrum CORPUS in Oegstgeest. Samen met verschillende partners hebben TNO en het LUMC het Nederlandse innovatiecentrum voor leefstijlgeneeskunde opgezet. Ons huidige zorgstelsel is niet toegerust voor de uitdagingen die nu en in de toekomst op ons afkomen. Daarom willen wij een systeemverandering teweeg brengen, waarbij leefstijlinterventie een rol gaat spelen in de behandeling van en zorgverlening bij niet-overdraagbare ziekten.

Nadruk op cardiovasculaire aandoeningen

Na het succes van de eerste jaarlijkse conferentie van TNO-LUMC op het gebied van leefstijlgeneeskunde, waarbij de nadruk lag op diabetes type 2, zullen wij nu opnieuw een diepe duik nemen in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van leefstijlgeneeskunde. Dit jaar is er speciale aandacht voor cardiovasculaire aandoeningen. Er is een selectie aan voorname (inter)nationale sprekers uitgenodigd, die hun innovatieve inzichten zullen delen met de aanwezigen en die deskundigen op het gebied van leefstijlgeneeskunde, beleidsmaker, bedrijven en onderzoekers zullen oproepen om in actie te komen.

Doelgroepen

Medisch deskundigen (internisten, cardiologen, huisartsen, geriaters, sociaal therapeuten, diëtisten, fysiotherapeuten en mensen die in opleiding zijn voor deze beroepen); vertegenwoordigers van zorgverzekeringsinstellingen; systeembiologen, gezondheids- en gedragswetenschappers; zorginnovatoren, bedrijven binnen de zorg- en leefstijlbranche en vertegenwoordigers van gemeenten en nationale overheid.

De conferentie is geaccrediteerd conform ABC1: 7, NVVC: 7, NIV: 6, NVK: 6.

U kunt zich vanaf nu aanmelden!

U wordt verwezen naar een Engelstalige registratie website.

Aanmelden
Zie ook
Ons werk

Leefstijlgeneeskunde: Blijvende gedragsverandering is de sleutel tot genezing van leefstijlziekten

Leefstijlgerelateerde ziekten veroorzaken patiënten veel leed en kosten de maatschappij geld. Door deze ziekten te voorkomen of te genezen kunnen veel mensen een beter leven leiden. Maar ook kan veel geld... Lees verder
Roadmap

Biomedical Health: beter begrip van ziekte en gezondheid

De zorgkosten stijgen, daar willen én kunnen we wat aan doen. De roadmap Biomedical Health ontwikkelt tools en kennis waarmee we bedrijven, professionals en individuen helpen om gepersonaliseerde gezondheidsinterventies... Lees verder
Agenda
Contact

Dr. Suzan Wopereis

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.