Event

Workshop Afvalvergassing

Petten en Groningen | ECN part of TNO • 08 mei 2018 - 09 mei 2018

Iedereen heeft met afval te maken; zowel thuis, in de agrarische als in de chemische sector. Zelfs bij afvalbedrijven ontstaan afvalstromen waar geen goede toepassing voor is. Als vertegenwoordiger van Nederland binnen de International Energy Agency - Bioenergy organiseert ECN part of TNO een workshop over afvalvergassing op 8 mei en een site visit naar twee locaties in Groningen op 9 mei.

Sprekers uit de industrie vertellen hoe zij via vergassing afvalstromen meer waarde geven. De dag is opgedeeld in een blok met sprekers op het gebied van plastic rijk afval (zoals RDF en SRF) en op het gebied van biogeen afval (zoals lignine, kippenmest, agroresidu).

Diverse toepassingen via vergassing

De toepassingen die via vergassing beschikbaar komen zijn divers, van hoge temperatuurwarmte of kleine schaal WKK tot de productie van methaan als vervanger van aardgas.

Voor wie?

Wij nodigen geïnteresseerden in vergassing van harte uit. Daarnaast is deze workshop ook interessant voor organisaties die op zoek zijn naar een duurzame oplossing voor hun afval.

Op 9 mei staat er een site visit naar twee locaties in Groningen op de agenda, waar verschillende type vergassers staan. Hiervoor zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Op het registratieformulier kunt u aangeven op welke dag(en) u wilt komen.

Locatie Petten

Westerduinweg 3
1755 LE Petten
Bij een bezoek aan TNO in Petten dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of ID-kaart. Een rijbewijs wordt niet geaccepteerd.

Agenda
Contact

Ir. Berend Vreugdenhil

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.