Wij richten ons op tien maatschappelijke aandachtsgebieden.
TNO werkt veel samen met bedrijven, overheden en andere organisaties. Onze kennis en expertise is gericht op toepassing met en voor anderen.
We ontwikkelen kennis niet om de kennis, maar om de praktische toepassing.
TNO biedt je de kans om grensverleggend werk te doen en klanten en samenleving te helpen met innovatieve, praktische, slimme oplossingen.
Op TNO Insights lees je verdiepende interviews en artikelen. Laat je inspireren door de innovaties van TNO!
Binnen het EU project caLIBRAte wordt toegewerkt naar een ‘next-generation nano-risk governance framework’ dat bruikbaar zal zijn voor het beoordelen van risico’s van nanomaterialen voor mens en milieu. Momenteel wordt in een serie workshops de gebruiksvriendelijkheid van de onderliggende modellen van dit raamwerk onderzocht met als doel de modellen te verbeteren.
Tijdens de workshop ‘Testing of the LICARA nanoSCAN and Stoffenmanager nano’ worden de LICARA nanoSCAN en de Stoffenmanager Nano 1.0 gedemonstreerd door de ontwikkelaars van de modellen. Vervolgens gaat u aan de hand van een (mogelijk eigen meegebrachte) casus met de modellen aan de slag. Aan het einde van de workshop ontvangt u een kort feedback formulier met vragen over uw ervaringen met de modellen en uw wensen betreffende de gebruiksvriendelijkheid.
De LICARA nanoSCAN is een hulpmiddel om de voor- en nadelen van een nano-innovatie in kaart te brengen en potentiele risico’s gedurende de levenscyclus te identificeren. De LICARA nanoscan is eerder in de nieuwsbrief van december 2014 beschreven. |
Stoffenmanager Nano wordt gebruikt om het risico op de werkplaats op basis van activiteiten, werkplaatsconfiguratie en het gebruikte nanomateriaal in te schatten. |
De workshop is bestemd voor bedrijven die werkzaam zijn in de ontwikkeling van nanoproducten en nanomaterialen of deze willen gaan ontwikkelen, en bedrijven die met nanomaterialen werken.
Deelname is gratis. Indien u geïnteresseerd bent, kunt u meer informatie op de website van caLIBRAte vinden of op de Nanocentre website. Registreren voor de workshop kan door te mailen naar marloes.vanderwal@tno.nl. De workshop vind plaats bij TNO te Utrecht, maar deelname kan ook online via een Webinar. De workshop bestaat uit twee onderdelen te weten 'Testing of the LICARA nanoScan' en 'Testing of Stoffenmanager Nano'. Het is mogelijk om één van de workshoponderdelen te volgen. Bij aanmelding graag vermelden of u bij de workshop aanwezig bent of dat u de workshop wilt volgen via de Webinar en welke workshoponderdelen u wilt volgen.
blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten
Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.