Event

Bezoek TNO op de Hannover Messe 2019

Hannover • 01 apr 2019 - 05 apr 2019

Van 1 t/m 5 april vindt de 2019-editie van de Hannover Messe plaats, dé beurs voor internationale industrie. TNO zal ook dit jaar weer samen met Nederlandse bedrijven, organisaties en kennisinstellingen deelnemen. U vindt ons in hal 8, in het Holland IT & Smart Industry paviljoen. Zien wij u daar?

Gratis aanmelden voor de Hannover Messe

Aanmelden

Het hoofdthema ‘Integrated Industry – Connect & Collaborate’ toont de technologische innovaties van morgen. De vijf deelbeurzen Integrated Automation, Motion & Drives (IAMD), Digital Factory, Energy, Industrial Supply en Research & Technology geven een omvattend beeld van de digitalisering van productie- en energiesystemen.

Hannover Messe is de belangrijkste industriebeurs ter wereld en is vaak de eerste keuze van bedrijven voor het lanceren van nieuwe producten. Dit jaar zullen ruim 5.000 exposanten van over de hele wereld aanwezig zijn. Het doel van het Holland Paviljoen is om Nederland internationaal te positioneren, contacten te leggen en het netwerk te vergroten.
In stand D34 presenteert TNO een paar van haar nieuwste innovaties op het gebied van Smart Industry en Optica. Als thema 'The Dutch art of photonics' laat TNO, met partners TU Delft, Avantes en Ocean Optics zien in welke producten spectroscopy een belangrijke rol speelt.

Smart Industry

Smart Industry staat voor verregaande digitalisering, het aan elkaar koppelen van producten, machines en mensen én de inzet van nieuwe productietechnologie. Dit biedt veel kansen voor bestaande en nieuwe bedrijven in alle sectoren en is goed voor de concurrentiepositie van Nederland wereldwijd.

Door het optimaliseren van productie met inzet van ICT en nieuwe productietechnologieën zoals 3D-printen, wordt produceren efficiënter, goedkoper en kwalitatief hoogwaardiger. Slimmere machines, robots en andere onderdelen van het productieproces communiceren onderling en werken zo optimaal samen. Dat optimaliseren gebeurt niet alleen binnen bedrijven maar juist ook door samenwerking tussen verschillende bedrijven in de waardeketen.
In Smart Industry wordt het mogelijk uit grote en diverse informatiestromen nieuwe business te creëren op basis van nieuwe, deels op elkaar inwerkende, technologieën zoals: big dataprocessing, het Internet of Things, nieuwe generatie adaptieve robots, 3D printing, nanotechnologie en miniaturisering en nieuwe sensortechnologie.

Nederland heeft alles in huis om van Smart Industry een succes te maken. We hebben een krachtige industriële basis van grote én mkb-ondernemingen. We hebben een uitstekende ICT-infrastructuur, goede logistiek, goed opgeleide medewerkers en samenwerking zit in ons DNA. Het ontwikkelen van nieuwe initiatieven wordt dan ook gestimuleerd door het opzetten van regionale fieldlabs waarin bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen samenwerken.

2019 Hannover Messe Demonstrator: interoperabiliteit van machines in een lijn en bedrijven in een keten.

In deze editie van de Hannover Messe zullen we speciale aandacht geven aan interoperabiliteit, dat wil zeggen het snel en veilig laten samenwerken van machines in een fabriek en bedrijven in een toeleverketen.

Daarvoor wordt via de standaarden van het Nederlandse Smart Connected Supplier Network en het Duitse Industrial Data Space een koppeling gemaakt met het grootste duitse flexible manufacturing fieldlab: de Smart Factory Kaiserslautern.

Bezoek de Hannover Messe gratis

Wij bieden u graag een gratis full-event ticket aan. Klik op de aanmeldbutton hieronder en u komt direct in de ticketregistratie terecht. Na registratie ontvangt u het ticket per e-mail. Dit kunt u printen of u gebruikt het toegangsbewijs dat speciaal is toegevoegd voor smartphones. Er is één ticket beschikbaar per geldig e-mailadres.

Gratis aanmelden voor de Hannover Messe

Aanmelden
Roadmap

Smart Industry

Smart Industry staat voor verregaande digitalisering, het aan elkaar koppelen van producten, machines en mensen én de inzet van nieuwe productietechnologie. Dit biedt veel kansen voor bestaande en nieuwe... Lees verder
Roadmap

Semiconductor Equipment: lithografie, quantum technologieën, metrologie voor halfgeleiders, Smart industrie en diagnostische instrumenten

De moderne wereld is zonder elektronica, internet, elektronisch bankieren, etc. bijna niet meer voor te stellen. Deze toepassingen kunnen niet functioneren zonder geavanceerde elektronische circuits, met... Lees verder
Thema

Industrie: ‘Innoveren voor werkgelegenheid, welvaart en welzijn’

De Nederlandse industrie hoort bij de wereldtop. Onze industrie, haar toeleveranciers en gerelateerde (ICT-)diensten leveren een belangrijk aandeel in onze export (80%) en creëren hoogwaardige werkgelegenheid.... Lees verder
Agenda
Contact

Ir. Bart Snijders

  • optica
  • fotonica

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.