Event

Circulaire oplossingen voor producten met IMPACT

Doorn | Kaap Doorn • 13 jun 2019

Bent u bezig met het verduurzamen van uw producten? Of wilt u een eerste stap maken om uw product circulair te maken? Kom dan naar onze lancering van de IMPACT methode.

Meld u aan voor de bijeenkomst Circulaire oplossingen voor producten met IMPACT

Aanmelden

IMPACT (Integrated Method of sustainable Product Assessment for Circular Transition) is een hulpmiddel voor fabrikanten in uiteenlopende sectoren om hun producten meer circulair en duurzaam te maken. Het drukt in cijfers uit wat bij de fabricage wordt bespaard op hulpbronnen, in hoeverre het nieuwe product minder belastend is voor mens en milieu en ten derde wat de economische effecten zijn.

Om deze methode in de praktijk te testen werkte TNO nauw samen met BeterBed voor het ontwerp van een nieuwe Boxspring. Nu is de methode klaar om ook in andere sectoren ingezet te worden, denk aan elektronica-, fiets- en meubelproducenten bijvoorbeeld. De methode is geschikt voor alle producten die uit meerdere onderdelen en materialen bestaan.

Wij nodigen daarom alle producenten van samengestelde goederen uit om deze bijeenkomst bij te wonen. Deze bijeenkomst is niet bedoeld voor consultants van adviesbureaus.

Wilt u meer lezen over de IMPACT methode? Lees dan hier ons artikel over de Beter Bed case.

Programma

13:30  -  14:00   Ontvangst met koffie
14:00  -  14:15   Welkom door Marinke Wijngaard, Directeur Unit Circulaire Economie & Milieu, TNO
14:15  -  15:00   Introductie Circulaire Innovatie en IMPACT; Toon Ansems, Toon van Harmelen, TNO
15:00  -  15:30   Ervaringen van Beter Bed; Ronald Voogt, Algemeen directeur, Beter Bed Benelux
15:30  -  15:45   Koffiepauze
15:45  -  16:15   Second opinion: ervaringen met Ecodesign; Dionne Ewen, Manager Corporate Social Responsibility, Ahrend
16:15  -  17:00   Discussie
17:00  -  18:00   Borrel met hapje

Locatie

Kaap Doorn, Leersumsestraatweg 4-6, Doorn (voor de navigatie Kaap Doorn ligt tussen nummer 4 en nummer 6 in): Routebeschrijving.

Expertise

Climate, Air & Sustainability

Kennis van emissies en luchtkwaliteit vertalen naar oplossingen voor milieuvraagstukken. Dat is de expertise van Climate, Air & Sustainability (CAS). Daarbij houden we rekening met economische, maatschappelijke... Lees verder
Agenda
Contact

Ir. Toon Ansems

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.