Event

De toekomst van werk begint vandaag. Ben jij er klaar voor?

10 sep 2019

TQ | amsterdam • 10 september, 1 oktober, 29 oktober, 19 november

De arbeidsmarkt ziet er binnen afzienbare tijd volledig anders uit. Er ontstaat meer variatie in contractvormen, een toename van het aantal onvrijwillige zelfstandigen, en door de veranderende demografie, robotisering en AI is omscholing voor een grote groep werkenden nu al essentieel. Het is de hoogste tijd: werkgevers én werkenden moeten gezien de toekomst van werk en de veranderende arbeidsmarkt nu aan de slag!

de toekomst van werk beïnvloedt ons allemaal

In vier avonden wordt ingegaan op de invloed van technologie op beroepen en banen, de effecten van de veranderende werk-privébalans en het belang van Leven Lang Leren. Nieuwe organisatievormen als holacratie, Spotify-modellen en situationeel leiderschap poppen op, de roep om onconventioneel werken klinkt steeds luider. Maar wanneer werken zulke werkvormen nu echt? En vooral, wanneer niet? Van het nieuwe werken tot talent intelligence en van e-HRM tot de maatschappelijke effecten van onze arbeidsmarkt in transitie – de toekomst van werk beïnvloedt ons allemaal op vele gebieden. De serie wordt afgesloten met een groot debat over mens, werk én maatschappij.

De eerste avond op 10 september spreekt Paul Preenen, sr. onderzoeker bij TNO over hoe organisaties zich kunnen  voorbereiden op de impact van technologie. Hoe kun je technologie inzetten om vaardigheden en de inzetbaarheid van werkenden te versterken en de duurzaamheid van je organisatie veilig te stellen? Waar en hoe begin je? En hoe kom je tot de beste strategie?

De tweede avond staat in het teken van mens, werk, leven en leren. Sr. onderzoeker bij TNO Jos Sanders deelt deze avond zijn kennis en ervaringen aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden. Hoe zorg je voor een positieve leerervaring, hoe versterk je vaardigheden en wat zijn dé vier routes naar duurzame inzetbaarheid van mensen? Naast onderzoeker bij TNO is Jos Sanders lector Leren tijdens de Beroepsloopbaan aan de HAN en nauw betrokken bij het project House of Skills.

  • Avond 1: Mens, werk en technologie | 10 september 2019
  • Avond 2: Mens, werk, leven en leren | 1 oktober 2019
  • Avond 3: Mens, werk, data en innovatieve organisatievormen | 29 oktober 2019
  • Avond 4: Mens, werk en maatschappij | 19 november 2019

Bekijk meer informatie, het programma en de sprekers

Meer informatie
TNO Insights

Artikelen

Lees verder
TNO Insights

House of Skills: vaardigheden zijn de toekomst van werk

04 april 2018
Binnen House of Skills ontwikkelen verschillende partijen uit de Metropoolregio Amsterdam samen loopbaanprogramma’s, met als doel om de duurzamere inzetbaarheid van lager- en middelbaar opgeleiden in deze... Lees verder
Agenda
Contact

Drs. Seth van den Bossche

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.