Event

Gemak (en geld) als aanjager voor duurzame investeringen in koopwoningen

Hoofddorp | NMCX Centrum voor Duurzaamheid • 03 dec 2019

Om de energietransitie te versnellen, moeten de komende jaren honderdduizenden woningen ingrijpend worden verduurzaamd. Maar zelfs de meest welwillende huiseigenaar kan worden ontmoedigd door de hoeveelheid regel- en uitzoekwerk dat bij duurzame investeringen komt kijken. Anders dan bij nieuwbouw is het verduurzamen van bestaande woningen een grote uitdaging.

Meld je aan via deze pagina op eventbrite

Aanmelden

Daarom is in het Groen en Gemak onderzoek gekeken naar belangrijke drijfveren en barrières van woningeigenaren bij het nemen van duurzame maatregelen in hun woning. Wij concluderen dat 'gedoe' een aanzienlijke barrière is bij beslissingen over duurzame maatregelen. De focus van Groen en Gemak is dan ook hoe we duurzame investeringen makkelijker en dus aantrekkelijker kunnen maken voor woningeigenaren.

In het Groen en Gemak onderzoek zijn diensten ontwikkeld die een duurzaam component (bijvoorbeeld vloerisolatie) combineren met een ontzorgings-component (bijvoorbeeld het opruimen van de kamer waar de vloer moet komen). Op basis van deze diensten hebben we in samenwerking met de marktpartijen in de praktijk getest of bewoners warmlopen voor groene én gemakkelijke diensten.

Tijdens de Groen en Gemak dag delen we graag de resultaten van ons onderzoek met u. Maar er staat meer op het programma. Op de Groen en Gemak dag hebben we inspirerende sprekers en heeft u de kans om samen met gemeenten, onderzoekers en marktpartijen te sparren over verschillende cases en nieuwe samenwerkingsverbanden te smeden.

Zie ook
Kennis

Succesvolle wijkaanpak: motiveer bewoners

Wat moet er precies gebeuren, door wie en wanneer om aardgasvrije wijken grootschalig mogelijk te maken? Dat is de vraag waarover onderzoekers van TNO zich buigen. Nu al is duidelijk dat het betrekken... Lees verder
Agenda
Contact

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.