Event

Internationale ETIP SNET workshop voor Midden en Noord Europa 19 en 20 september

19 sep 2019 - 20 sep 2019

Leer van nationale research en innovatieprojecten, draag bij aan Europese prioriteitstellingen in het energiedomein

Meld u aan voor de ETIP SNET workshop op 19 & 20 september

Meld u aan

Op donderdag 19 en vrijdag 20 september 2019 host TNO op haar locatie in Petten de internationale ETIP SNET workshop voor Midden en Noord Europa. De ETIP SNET  (European Technology and Innovation Platform for Smart Networks for the Energy Transition) is een internationaal platform van stakeholders in het energiedomein.  Het platform wordt gevormd door een aantal werkgroepen die Europese beleidsorganisaties adviseert op benodigde ontwikkelingen in onderzoek en innovatie op het gebied van energietransitie.  Zo is TNO lid van WG4 op gebied van Digitalisering van het energiesysteem en gebruikersparticipatie.

De workshop biedt een unieke gelegenheid om te leren van nationale Research & Innovatie (R&I) projecten en de kans bij te dragen aan identificatie van R&I lacunes, uitdagingen en prioriteiten op Centraal en Noord Europees niveau. De resultaten worden oa gebruikt in het updaten van de Roadmap Strategic Energy Technology Plan (SET plan) en vormt zo de basis enerzijds voor het Europese energiebeleid als voor het nieuwe Horizon Europe onderzoeksprogramma (2021 – 2027) als opvolger van het huidige Horizon 2020 programma.

Een aantal voorbeelden van projecten die de revue passeren zijn:

  • Het Finse project VINPOWER - Vaasa Innovation Platform for Future Power Systems dat nieuwe industriële concepten onderzoekt voor energiedistributie;
  • het Oostenrijkse StoreITup-IF project voor hoge temperaturen energie-opslag;
  • Het ITCity project uit Letland dat kijkt naar nieuwe IT toepassingen voor energie-informatie op standsniveau.

Bekijk voor gedetailleerdere informatie de voorlopige agenda.

Deelname

Deelname is interessant voor vertegenwoordigers van stakeholders zoals: systeemoperators DSO’s en TSO’s, universiteiten en kennisinstituten, technologiebedrijven, financieringsinstituten, overheden, regelgeving en nationale vertegenwoordigingen.

Wij ontmoeten u graag op  deze toonaangevende Research & Innovatie workshop. Deelname is kosteloos.

Agenda
Contact

George Huitema

  • energietransitie
  • energiesysteem integratie
  • digitalisering
  • smart grids

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.