Event

Mini-symposium ‘Brug tussen data en toepassing’

Op woensdag 26 juni 2019 organiseert TNO het mini-symposium‘Brug tussen data en toepassing’

Aanmelden voor het Mini-symposium ‘Brug tussen data en toepassing’ kan via bijgaand formulier

Aanmelden

Verborgen sterkte

Binnen de huidige normatieve kaders voor beoordeling van bestaande bruggen kunnen nieuwe analysemethoden in combinatie met meet- en inspectietechnieken worden toegepast die het mogelijk maken om verborgen sterkten in de brug vrij te rekenen. Dit vergroot de kans dat kan worden aangetoond dat de brug aan de normen voldoet zonder dat een maatregel of ingreep nodig is.

De analysemethoden maken gebruik van geavanceerde betonmodellen en probabilistische concepten, en benutten informatie vanuit aan de brug uitgevoerde metingen. Dat kunnen relatief eenvoudige dekkingsmetingen zijn, maar ook rekmetingen tijdens ballasttesten of deformatie metingen met behulp van satellieten.

Data in de beheerpraktijk

Dit mini-symposium richt zich op het benutten van data uit inspecties, metingen en monitoring in de praktijk van de beheerder. Centraal staat de vraag “Wat heeft een beheerder aan het verkrijgen van data en hoe past dit in zijn beheerpraktijk”. Dit symposium is een op de praktijk gericht vervolg op het wetenschappelijke symposium (Assessment of concrete bridges: Advanced research and implementation in Germany and the Netherlands) dat vorig jaar plaatsgevonden heeft.

Deelname

Het mini-symposium vindt plaats bij TNO Utrecht aan de Princetonlaan 6

Expertise

Structural Reliability

Constructies spelen een belangrijke rol in de welvaart van onze maatschappij. Of het nu gaat om de verouderende infrastructuur, steeds complexere bouwconcepten in de woning- en utiliteitsbouw of nieuwe... Lees verder

Locatie Utrecht

Princetonlaan 6
3584 CB Utrecht

Agenda
Contact

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.