Event

NRC Live: de pijn van de energietransitie

Utrecht Jaarbeurs | Media Plaza • 25 jun 2019

Na de succesvolle NRC live serie over de energietransitie is TNO betrokken bij de nieuwe serie van 3 inspirerende avonden. Een dreigende stijging van de energierekening zorgt voor politieke onrust, het Klimaatakkoord ligt onder vuur en de gevolgen van de voorgestelde maatregelen voor burgers en bedrijfsleven zijn nog onduidelijk. Tegelijkertijd gaat de energietransitie niet snel genoeg: Nederland ligt van alle EU-landen het verst achter op de eigen klimaatdoelen.

In 3 avonden zoeken we naar de meest effectieve initiatieven en oplossingen. Praat mee over de urgentie voor morgen en de realiteit van nu.

  • Avond 1: Wie betaalt de rekening? | 14 mei 2019
  • Avond 2: Draagvlak in de wijk | 4 juni 2019 met bijdrage van Annelies Huygen
  • Avond 3: Oplossingen op maat | 25 juni 2019 met bijdrage van Huub Keizers

Op 4 juni verzorgt Annelies Huygen de intro, houdt ze onder ander een pleidooi over betrokkenheid van burgers in plaats van draagvlak. Daarnaast geeft ze antwoord op vragen zoals: Hoe kun je burgers echt een aandeel geven in de energietransitie? Is dat überhaupt wel gewenst?

Op 25 juni spreekt Huub Keizers, programmamanager Energie Gebouwde Omgeving bij TNO. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van materialen, systemen en chemie. Hij is vertegenwoordiger van de Nederlandse kennisinstellingen in het Platform Duurzame Huisvesting.

Wilt u de NRC Live energieserie bijwonen?

Het event vindt plaats in het Auditorium van Media Plaza (Jaarbeurs Utrecht). Op de website van NRC Live vind je meer informatie over de locatie en tickets:

NRC Live website
Kennis

De sociale aspecten van de energietransitie

TNO ontwikkelt kennis over het betrekken en motiveren van mensen, vormen van samenwerking tussen overheid en burgers, tussen consumenten onderling en welke lessen we daaruit kunnen trekken. Dat inzicht... Lees verder

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.