Event

Plastic Health Summit op 3 oktober 2019

03 okt 2019

Op donderdag 3 oktober vindt The Plastic Health Summit plaats.

Tijdens deze Summit worden de laatste wetenschappelijk resultaten en onderzoeken gepresenteerd op het gebied van gezondheidseffecten van micro- en nanoplastics. Hoe kunnen de nieuwste ontwikkelingen en kennis worden toegepast in de praktijk? Onderzoekers, beleidsmedewerkers en organisaties, die zich bezig houden met milieu en duurzaamheid, wisselen tijdens deze Summit ideeën en kennis uit.

Blootstelling aan microplastics

Ingeborg Kooter geeft een presentatie over de blootstelling aan microplastics. Samen met collega Evita van de Steeg presenteert zij de eerste resultaten van de twee ZonMw projecten, die er binnen TNO van start zijn gegaan. Hierin zijn, door middel van in vitro onderzoek, blootstellingen uitgevoerd aan long en darmcellen en de gezondheidseffecten bestudeerd.

Om het risico voor de gezondheid verder goed in kaart te kunnen brengen, is het essentieel om betrouwbare methoden te ontwikkelen die de allerkleinste microplastics kunnen meten. 

TNO houdt zich bezig met het ontwikkelen van deze meetmethoden.

Gegevens Summit

De Summit wordt gehouden in Theater Amsterdam aan de Danzigerkade 5 te Amsterdam. De Summit wordt georganiseerd door ZonMW.

Agenda
Contact

Dr. Ir. Ingeborg Kooter (ERT)

  • Milieu en Gezondheid / microplastic / fijn stof / luchtkwaliteit / Zeer Zorgwekkende Stoffen / geluid / sensoren

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.